Takaisin

Huvilaitteiden pituusrajat

Tarkista huvilaitetaulukosta, mihin laitteisiin pituutesi riittää.

Pituus- ja kokorajoitukset

Laitteiden pituusrajat ovat laitevalmistajien määrittämiä ja viranomaisten hyväksymiä turvallisuusrajoja, joista emme voi tinkiä. Tarkista pituus jo ennen laitejonoon menoa, jotta vältytään pettymyksiltä. Huomaathan, että mittaamme asiakkaat kengät jalassa!

Turvakaaret saattavat rajoittaa isokokoisten pääsyä laitteeseen. Muutamaa lastenlaitetta lukuun ottamatta mitään varsinaisia yläpituus- tai painorajoja laitteilla ei ole, mutta kaikkien turvakaarien ja -vöiden on aina mahduttava kiinni.

Turvakaaret ja niistä muodostuvat rajoitukset ovat yksilöllisiä joka laitteessa. Parhaiten mahdolliset rajoitukset saa selville menemällä laitteeseen ja kokeilemalla, miten turvakaarien sulkeutuminen onnistuu. Laitehenkilökuntamme auttaa ja opastaa mielellään tällaisissa tilanteissa.

Särkänniemen huvilaitteiden pituusrajat löydät alla olevasta taulukosta. Tarkemmat laitekuvaukset sijaitsevat Huvilaitteet-sivulla. Huomioithan, että lapsen mukana laitteissa huvitteleva aikuinen tarvitsee myös laitteisiin oikeuttavan rannekkeen tai lipun.

Särkänniemen huvilaitteet

Avuksi mittaustilanteeseen

Avuksi mittaamista ja lapsen pituuden riittämistä pähkäilevälle olemme koostaneet seuraavan listan, josta on toivottavasti iloa Särkänniemi-reissua suunniteltaessa.

1. Mittaa lapsi jo hyvissä ajoin kotona kengät jalassa, jotta tiedät, millaisissa pituuksissa liikutaan: 100 cm, 120 cm ja 140 cm ovat esimerkiksi merkittäviä virstanpylväitä, jotka vaikuttavat lipputuotteisiin ja/tai useaan laitteeseen pääsyyn. Näin voidaan asennoitua mahdolliseen jännittämiseen ja epävarmuuteenkin etukäteen ja tarkistaa huvilaitetaulukosta, mitkä laitteet mahdollisesti voisivat olla osa Särkänniemi-päivää.

2. Huomaa, että lapsella tulee olla jalassa omat, oikeankokoiset kengät, joissa ei ole sisällä täytettä pituutta lisäämässä. Äidin korkokenkiä ei siis ole soveliasta lainata mittaustilanteeseen. Myöskään varvistaminen tai muu huijaaminen ei tietenkään ole sallittua.

3. Pyydä apua ajolaitteenhoitajalta, joka tekee varmasti parhaansa, jotta lapsi pääsisi mitattaessa täyteen pituuteensa.

4. Mikäli pituus ei kuitenkaan riitä, ei kannata murehtia liikoja: onpahan ensi vuodeksikin jotain odotettavaa. Särkänniemestä löytyy onneksi hauskaa koettavaa ihan kaiken mittaisille!

Edellinen Seuraava