Takaisin

Vammaiskortti Särkänniemessä

Huvipuistomme haluaa palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaita!

EU:n Vammaiskortti otettiin Suomessa käyttöön vuoden 2018 keväällä. Särkänniemi on ilolla mukana Vammaiskortin tukijoukoissa. Meillä Särkänniemessä:

Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, näkö-, kuulo- tai kehitysvammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajaluvan, jolla avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin.

Avustajan tarpeen todentamiseksi hyväksymme esimerkiksi EU:n Vammaiskortin, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta, tai muun asiakirjan tai selvityksen. Särkänniemi myöntää avustajaluvan sitä tarvitsevalle vammaiselle henkilölle myös tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä.

Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu Särkänniemen lipputuote. Avustajalupa voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle. Avustajan tulee pääsääntöisesti olla täysi-ikäinen. Myös alaikäinen voi toimia avustajana tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajan on tosiasiallisesti kyettävä toimimaan avustajana.

Särkänniemen avustajakorttia voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme. Avustettavan tulee olla mukana avustajakorttia haettaessa.

Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin. Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, ja alakertaan pääsee vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä: ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan. Koiramäen eläinpuistoon on esteetön kulku. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Särkänniemen kaikkiin sisätiloihin ja Koiramäen eläinpuistoon.

Liikuntarajoitteiset asiakkaat pääsevät pyörätuolilla seuraaviin laitteisiin joko rampin, ulosmenon tai erikseen merkityn reitin kautta: Tornado, Troika, Karamelli-karuselli, Crazy Bus, Koskiseikkailu, Half Pipe ja Huvimaja-karuselli. Vaunuun tai lauttaan siirtymisessä tarvitaan avustajaa. Särkänniemen alueella ei ole tarjolla pyörätuolia.

Toimitiloissamme on esteetön WC

Inva-WC:t sijaitsevat Särkänniemessä Näsinneulan näkötornin maatason rakennuksessa, ylhäällä näkötornin näköalatasanteella, Koiramäen pääportilla, Pelitorilla, Highway-alueella, Snacks & Drinks -maisematerassilla sekä Angry Birds Landissa.

Toimitilojemme läheisyydessä on mahdollisuus Invapysäköintiin

Invapysäköintipaikkoja löytyy Särkänniemen pääportin vierestä. Pysäköintialueen järjestyksenvalvojat ohjaavat asiakkaat invapaikoille. Särkänniemen pysäköinti on ilmaista invapysäköintiin oikeuttavalla merkillä (normaalisti 10 €/päivä/auto).

Katsomossamme on pyörätuolipaikkoja

Särkänniemen Estraadilla järjestetään läpi kesän monipuolisia ulkoilmakonsertteja ja muita tapahtumia. Pyörätuolilla liikkuvat asiakkaamme pääsevät lavan eteen nauttimaan esityksistä eturivin paikoilla. Planetaariossa henkilökunta opastaa pyörätuolipaikan löytämisessä.

Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan vammaista asiakastamme

Huvipuistomme haluaa palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaita. Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta vammaiskortti.fi.

Edellinen Seuraava