Takaisin

Hyvä tietää

Tavoitat Särkänniemen asiakaspalvelun ma–pe klo 8.30–16 puh. 020 7130 200 ja vaihde(a)sarkanniemi.fi. Asiakaspalvelu vastaa myös löytötavaroita koskeviin kysymyksiin.

Asiakaspalvelu

Tavoitat Särkänniemen asiakaspalvelun ma–pe klo 8.30–16 puh. 020 7130 200 ja vaihde(a)sarkanniemi.fi. Asiakaspalvelu vastaa myös löytötavaroita koskeviin kysymyksiin.

Verkkokauppaostoihin liittyvä verkkokaupan asiakaspalvelu vastaa numerosta 0207 130 213 huvilaitteiden ollessa suljettuna arkisin klo 9–15.30 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 11–17. Kesäkaudella huvilaitteiden ollessa avoinna verkkokauppamme tavoittaa päivittäin klo 9–17. Verkkokaupan sähköpostiosoite on verkkokauppa(a)sarkanniemi.fi ja postiosoite Verkkokauppa, Tampereen Särkänniemi Oy, Särkänniemi, 33230 Tampere.

Aukioloajat

Särkänniemen aukioloajat näkyvät aukiolokalenterissa, josta näkee päiväkohtaisesti kunkin kohteen aukioloajat.

Verkkokaupan toimitustavat ja -aika

Verkkokaupasta tuotteet voi tilata joko postituksella, jolloin niiden toimitusaika on n. 4–7 arkipäivää (Kesäkausarin noin 7 arkipäivää), tai noudolla, jolloin tuotteet voi noutaa Särkänniemen lipunmyynnistä tultaessa huvittelemaan Särkänniemeen.

Osa tuotteista on tilattavissa ainoastaan postituksella (esim. Kesäkausari ja lahjakortti). Tällöin tuotteelle ei pysty valitsemaan toimitustapaa nouto. Osa tuotteista taas voi olla tilattavissa ainoastaan toimitustavalla nouto, jolloin tuotteelle ei voi valita toimitustapaa postitus.

Tilausvahvistukset

Mikäli et saanut tilausvahvistusta verkkokauppatilauksen jälkeen ja olet rekisteröitynyt asiakas, näet tilauksesi kirjautumalla sisään asiakastilillesi sivun yläosan Kirjaudu sisään -painikkeesta.

Mikäli et ole rekisteröitynyt asiakas eikä sinulle tule sähköpostitse tilausvahvistusta verkkokaupan tai Verifone-maksunvälittäjän kautta, voit olla yhteydessä verkkokauppamme asiakaspalveluun: puh. 0207 130 213, verkkokauppa(a)sarkanniemi.fi.

Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden nouto

Noudolla tilatut tuotteet voi hakea mistä tahansa avoinna olevasta Särkänniemen lipunmyyntipisteestä.

Kesäkaudella huvilaitteiden ollessa avoinna lipunmyyntipisteinä toimivat telttalipunmyynti Särkänniemen pääportin ulkopuolella (se on yleensä myös nopein lipunmyyntipiste, sillä siinä lippukassoja on eniten) sekä pääportin info, Näsinneulan aulan lipunmyynti sekä Pelitalon lipunmyynti (Pizzeria Pelleä vastapäätä). Talvikaudella huvilaitteiden ollessa suljettuna lipunmyyntipisteenä toimii Näsinneulan aulan lipunmyynti.

Noudolla tilatut tuotteet voi hakea lipunmyynnistä aikaisintaan n. 2 h tilauksen tekemisen jälkeen. Tuotteet ovat noudettavissa niiden voimassaoloajan loppuun saakka. Tilauksen kaikki tuotteet tulee lunastaa kerralla ja annettavat rannekkeet ovat aina kuluvan päivän rannekkeet. Mikäli tuotteita halutaan lunastaa eri päivinä, tulee niistä tehdä erilliset tilaukset.

Tuotteita noutaessa mukana tulisi olla sähköpostitse toimitettu tilausvahvistus joko tulostettuna tai esimerkiksi älypuhelimen näytöltä esitettynä. Lataathan sähköpostissa tilausvahvistuksen kuvat, jotta tilausvahvistuksessa oleva QR-koodi tulee näkyviin. Mikäli tilausvahvistusta ei ole, tulisi noudettaessa kertoa tilausnumero ja esittää henkilöllisyystodistus.

Palautukset

Särkänniemen verkkokaupasta tilattuja lipputuotteita ei voi vaihtaa eikä palauttaa. Myöskään paikan päältä Särkänniemestä tai jälleenmyyjiltä ostettuja lipputuotteita ei lunasteta takaisin.

Poikkeuksena ovat koululaisryhmien tilaamat Koululaisrannekkeet. Esimerkiksi oppilaan sairastuessa voi hän käyttää luokkaretkellä käyttämättä jääneen Koululaisrannekkeen myöhemmin kesäkauden 2018 aikana tai sen voi palauttaa Särkänniemen infoon vierailupäivänä tilauksen mukana lähetetyn palautuslomakkeen kanssa, jolloin hyvitämme Koululaisrannekkeen hinnan palautuslomakkeessa ilmoitetulle tilille vierailun jälkeen.

Pysäköinti

Talvikaudella huvilaitteiden ollessa suljettuna on pysäköinti Särkänniemessä maksutonta. Niinä päivinä, kun huvilaitteet ovat avoinna, pysäköinti maksaa 10 € / auto / päivä. Lisätetoa saapumisesta Särkänniemeen ja pysäköinnistä Särkänniemessä löytyy Pysäköinti-sivulta.

Lipun tarve alueella

Särkänniemen huvipuiston alueelle on ilmainen sisäänpääsy, joten alueelle pääsee ilman lipputuotetta. Poikkeuksen muodostavat kesän aikana aukiolokalenterissa mainitut erityiset konserttipäivät, jolloin alueelle pääsyyn tarvitaan ranneke tai maksullinen ohjelmalippu. Huvilaitteisiin, Akvaarioon, Planetaarioon, Näsinneulan näkötorniin ja Koiramäen eläinpuistoon tarvitaan lipputuote.

Maksuvälineet

Särkänniemen myyntipisteissä maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa, Diners Club, American Express, Mastercard) sekä Visa Electron. Myyntipisteissä on käytössä sirukorttilukijat.

Kulttuurisetelit

Liikunta- ja kulttuurisetelit eivät valitettavasti käy maksuvälineenä Särkänniemessä, sillä nykyisen lainsäädännön mukaan huvipuistojen ei katsota kuuluvan kulttuuritoiminnan piiriin.

Savuttomuus

Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä alueilla. Tupakointipaikat ovat merkittynä Särkänniemen alueella ja esitteessä olevassa kartassa. Koiramäen eläinpuistossa tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Liikuntarajoitteiset

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin. Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, ja alakertaan pääsee vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä: ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan. Koiramäen eläinpuistoon on esteetön kulku.

Liikuntarajoitteiset asiakkaat pääsevät pyörätuolilla seuraaviin laitteisiin joko rampin, ulosmenon tai erikseen merkityn reitin kautta: Karmivan karnevaalin aikana Tornado, Troika, Karamelli-karuselli ja Crazy Bus sekä kesällä lisäksi Tukkijoki, Koskiseikkailu, Half Pipe ja Huvimaja-karuselli. Vaunuun tai lauttaan siirtymisessä tarvitaan avustajaa. Särkänniemen alueella ei ole tarjolla pyörätuolia.

Henkilökohtaiset avustajat

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, näkö-, kuulo- tai kehitysvammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajaluvan, jolla avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin.

Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajalupa voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle. Avustajan tulee olla vähintään 18-vuotias henkilö.
Avustajan tarpeen todentamiseksi hyväksymme esimerkiksi EU:n Vammaiskortin, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä.

Avustajakorttia voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme. Avustettavan tulee olla mukana avustajakorttia haettaessa.

Pituus-, ikä- ja kokorajoitukset

Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät veloituksetta sallittuihin huvilaitteisiin ja kohteisiin. 3 vuotta täyttäneet lapset tarvitsevat lipputuotteen päästäkseen huvilaitteisiin tai kohteisiin. Huvilaitteiden ollessa suljettuna kertaliput, Päiväliput ja rannekkeet ovat kaikille vähintään 3-vuotiaille samanhintaisia.

Kesäkaudella rannekkeita on kahta eri vaihtoehtoa riippuen asiakkaan pituudesta: alle 120 cm ranneke sekä yli 120 cm ranneke. Rannekkeet myydään asiakkaan pituuden mukaan, joten yli 120-senttisen henkilön tulee aina ostaa yli 120 cm ranneke.

Laitteiden pituusrajat ovat laitevalmistajien määrittämiä ja viranomaisten hyväksymiä turvallisuusrajoja, joista emme voi tinkiä. Tarkista pituus jo ennen laitejonoon menoa, jotta vältytään pettymyksiltä. Huomaathan, että mittaamme asiakkaat kengät jalassa!

Turvakaaret saattavat rajoittaa isokokoisten pääsyä laitteeseen. Muutamaa lastenlaitetta lukuun ottamatta mitään varsinaisia yläpituus- tai painorajoja laitteilla ei ole, mutta kaikkien turvakaarien ja -vöiden on aina mahduttava kiinni. Turvakaaret ja niistä muodostuvat rajoitukset ovat yksilöllisiä joka laitteessa. Parhaiten mahdolliset rajoitukset saa selville menemällä laitteeseen ja kokeilemalla, miten turvakaarien sulkeutuminen onnistuu. Laitehenkilökuntamme auttaa ja opastaa mielellään tällaisissa tilanteissa.

Terveydelliset rajoitukset

Jos olet raskaana, sinulla on sydän- ja verisuonitauteja tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, emme suosittele etenkään hurjimpia laiteajoja. Mikäli epäilet laitteen aiheuttavan itsellesi terveysriskejä, älä mene kyytiin.

Jonossa ja laitematkalla

Mahdollisen jonotuksen tulee sujua rauhallisesti ilman tönimistä ja ohittamista. Laitteessa on oltava paita päällä ja kengät jalassa. Ennen laitematkaa tulee varmistaa, ettei taskuista putoa irtoesineitä. Tupakointi jonossa ja laitteessa on kielletty. Syöminen ja juominen laitteissa on kielletty. Laitehenkilökunnan ohjeita tulee noudattaa.

Kuvaaminen Särkänniemen alueella ja huvilaitteissa

Tavallisia kameroita tai älypuhelimia ei saa viedä huvilaitteisiin. Särkänniemi ei ole velvollinen korvaamaan laitealueella hajonneita tai hävinneitä tavaroita. Mikäli asiakkaalla on oma GoPro- tai muu valjas- tai kypäräkamera, jonka saa tukevasti kiinni valjaisiin tai kypärään, asiakkaan on mahdollista pyytää ajolaitteenhoitajien esihenkilöltä erityislupa kameran käyttämiseen laitteissa. Tavallista, vain pään ympäri kiertävää kypäräkameraa ei voi käyttää laitteissa, joissa mennään pää alaspäin (esim. Hype, Tornado, Trombi ja High Voltage). Valjaskameraa tai tukevaa, leuan alta kiinnitettyä kypäräkameraa on mahdollista käyttää kaikissa laitteissa. Huvilaitteiden kuljettajat voivat asiakkaan toiveesta pyytää esihenkilönsä paikalle mille tahansa laitteelle arvioimaan kameran kiinnityksen riittävyyden.

Tuotantoyhtiöiden ja median kuvausluvat: Ota yhteys markkinointisuunnittelija Krista Tuleen (krista.tuli(a)sarkanniemi.fi, puh. +358 (0)207 130 217). Yhteydenotto kuvauslupatoiveista tulisi tehdä viimeistään kolme (3) päivää ennen kuvauksia.

Säilytys

Pääportin läheisyydestä löytyy säilytyslokeroita, joiden käyttö maksaa 1 € / avaus.

Kulkuvälineet

Särkänniemen alueella ei saa liikkua polkupyörällä, segwaylla, hover boardilla, potkulaudalla, rullalaudalla tai rullaluistimilla.

Muutokset

Sään tai teknisten ongelmien vuoksi Särkänniemi voi joutua sulkemaan kohteita tai muuttamaan ennalta ilmoitettua ohjelmaa. Ostettuja lipputuotteita ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Lastenhoito

Lastenhoitohuoneet löytyvät Akvaarion aulasta ja Koiramäessä Koiramäen portilta sekä Koiramäen maatilan navetasta. Lisäksi maisemaravintola Välkkeen naisten WC:issä on hoitopöytä. Osassa lastenhoitohuoneita on lisäksi mikroaaltouuni, jolla voi lämmittää lastenruokia.

Eksyneet lapset

Eksyneitä lapsia kuulutamme ensiavusta ja pääportin Infolta. Lipunmyynneistä saat eksymisen varalta tarroja, joihin voit kirjoittaa lapsen nimen ja omat yhteystietosi.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti löytyy Näsinneulan ala-aulasta.

Postilaatikko ja postimerkit

Postilaatikko on pääportilla. Myös henkilökunta toimittaa kortteja eteenpäin. Postimerkkejä voi ostaa myymälöistä ja Koiramäellä sijaitsevasta Gunnas Kirjakaupasta.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä henkilökuntaamme. Ensiapupisteemme sijaitsee Pelitalossa Pizzeria Pelleä vastapäätä. Pihlajalinna Särkänniemessä työskentelee Särkänniemen koulutettu ensiapuhenkilökunta ja tarvittaessa ensihoitopisteestä ohjataan jatkotutkimuksiin tai -hoitoon.

Asiakaspalaute

Kirjallista palautetta voi jättää palautepisteisiin. Asiakkaan on mahdollista jättää palautetta myös kaikissa myyntipisteissä olevilla palautelomakkeilla. Myös nettisivuilla on mahdollista jättää palautetta huvipuistovierailusta.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi tiedustella Särkänniemen asiakaspalvelusta, puh. 0207 130 200. Löytyneet tavarat voi noutaa Särkänniemestä tai ne voidaan toimittaa postiennakolla (asiakas maksaa postikulut, hinta alkaen 6 €/lähetys löytötavaran koosta riippuen). Yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Tampereen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Alkoholijuomat

Alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty.

Koirat

Koiria voi tuoda Särkänniemeen kytkettyinä. Huomioithan kuitenkin muut kulkiessasi lemmikkisi kanssa. Koiria ei saa viedä sisätiloihin eikä Koiramäen eläinpuistoon, poikkeuksena opas- ja avustajakoirat.

Tekijänoikeuslaki

Tekijänoikeuslaki kieltää ohjelmaesitysten taltioimisen.

Ympäristö

Huomioithan vierailullasi, että roskat menevät niille tarkoitettuihin astioihin, näin alue säilyy siistinä ja kaikki viihtyvät alueella. Pyrimme myös kierrättämään kaiken syntyvän jätteen, joten roskien lajittelu kannattaa myös huomioida.

Laatu, ympäristö ja turvallisuus

Tampereen Särkänniemi Oy:llä on alallaan ensimmäisenä Pohjoismaissa laatu- (ISO 9001), ympäristö (ISO 14001:2004) turvallisuus-sertifikaatit (OHSAS 18001) osoituksena näiden asioiden hyvästä hoidosta ja jatkuvasta parantamisesta.

Edellinen Seuraava