Takaisin

Iloinen tulevaisuus – Särkänniemen ympäristövastuu

Vastuu yhteisestä ympäristöstämme on ollut Särkänniemessä aina tärkeässä asemassa, ja Särkänniemi on tehnyt pioneerityötä ympäristöasioissa jo vuosikymmenien ajan. Särkänniemen toiminnan merkittävimmät ympäristövaikutukset syntyvät suuresta energiankulutuksesta, jätteistä ja melusta. Kaikille näille Särkänniemellä on omat hallinta- ja kehittämisohjelmat.

Vihreää sähköä omalta katolta

Vuonna 2018 Särkänniemeen rakennettiin noin 100 kWp:n kokoinen aurinkovoimala. Aurinkovoimalan tuottaman sähkön määrä vastaa noin 25 omakotitalon voimalan tuotantoa. Paneeleita löytyy esim. SuperParkin ja Pizzeria Pellen katolta. Voit nähdä ne Näsinneulasta!

Loppuosa Särkänniemen tarvitsemasta sähköstä katetaan 100-prosenttisesti kotimaisella uusiutuvalla energialla.

Säästetään energiaa ja materiaa

Lähes kaikki Särkänniemessä tuotettu jäte menee hyötykäyttöön: vuonna 2018 jätteistä hyödynnettiin materiana 66 % ja loput energiana. Myyntipisteissä jätteet lajitellaan huolellisesti, jotta mahdollisimman suuri osa jätteistä saataisiin hyödynnettyä materiana.

Suurin osa Särkänniemessä käytetyistä valoista on ledivaloja. Ledipolttimoita löytyy alueelta yli 2000 kpl.

Vettä Särkänniemessä on säästetty jo pitkään esimerkiksi vedettömillä pisuaareilla, joiden avulla vettä säästetään 7 000 kuutiota vuodessa.

Vastuullisia valintoja huvipuistossa

Haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään huvipuistopäivänään vastuullisia valintoja. Tämän vuoksi suosittelemme Särkänniemen saapuvia hyödyntämään julkista liikennettä, kuten junia ja busseja.

Kannustamme asiakkaita myös vastuullisiin ruokavalintoihin puistossamme; Särkänniemi on maailman ensimmäinen huvipuisto, jonka jokaisessa ruokapisteessä on tarjolla kasvis- ja vegaaniruokavaihtoehto. Ruokapisteissä myös suositaan kotimaisia ja kestävästi tuotettuja raaka-aineita.

Särkänniemi on mukana Elinkeinoelämän keskusliiton energiatehokkuussopimusjärjestelmässä. Särkänniemi oli ensimmäisten yritysten joukossa mukana jo ensimmäisessä EK:n energiasopimusjärjestelmässä. Särkänniemen ympäristöpolitiikka ja ympäristöasioiden hoitamisen toimintatavat ovat DNV GL Business Assurance Finland Oy:n hyväksyen auditoimat, ja siihen liittyen yhtiöllä on ympäristölainsäädännön seurantajärjestelmä.