Takaisin

Iloinen tulevaisuus – Särkänniemen ympäristövastuu

Vastuu yhteisestä ympäristöstämme on ollut Särkänniemessä aina tärkeässä asemassa, ja Särkänniemi on tehnyt pioneerityötä ympäristöasioissa jo vuosikymmenien ajan. Särkänniemen toiminnan merkittävimmät ympäristövaikutukset syntyvät suuresta energiankulutuksesta, jätteistä ja melusta. Kaikille näille Särkänniemellä on omat hallinta- ja kehittämisohjelmat.

Särkänniemi on sertifioitu yritys, jolla on integroitu ISO 9001-, ISO 14001- ja OHSAS 18001 -sertifioitu toimintajärjestelmä. Särkänniemi on mukana Elinkeinoelämän keskusliiton energiatehokkuussopimusjärjestelmässä. Särkänniemen ympäristöpolitiikka ja ympäristöasioiden hoitamisen toimintatavat ovat DNV GL Business Assurance Finland Oy:n hyväksyen auditoimat, ja siihen liittyen yhtiöllä on ympäristölainsäädännön seurantajärjestelmä.

Vihreää sähköä omalta katolta

Vuonna 2018 Särkänniemeen rakennettiin noin 100 kWp:n kokoinen aurinkovoimala. Aurinkovoimalan tuottaman sähkön määrä vastaa noin 25 omakotitalon voimalan tuotantoa. Paneeleita löytyy esim. SuperParkin ja Pizzeria Pellen katolta. Voit nähdä ne Näsinneulasta!

Loppuosa Särkänniemen tarvitsemasta sähköstä katetaan 100-prosenttisesti kotimaisella uusiutuvalla energialla.

Säästetään energiaa ja materiaa

Lähes kaikki Särkänniemessä tuotettu jäte menee hyötykäyttöön: vuonna 2018 jätteistä hyödynnettiin materiana 66 % ja loput energiana. Myyntipisteissä jätteet lajitellaan huolellisesti, jotta mahdollisimman suuri osa jätteistä saataisiin hyödynnettyä materiana.

Suurin osa Särkänniemessä käytetyistä valoista on ledivaloja. Vettä Särkänniemessä on säästetty jo pitkään esimerkiksi käyttämällä kukkien kasteluun järvivettä sekä vedettömillä pisuaareilla, joiden avulla vettä säästetään 7 000 kuutiota vuodessa.

Vastuullisen huvipuistopäivän ohjeet

Haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään huvipuistopäivänään vastuullisia valintoja. Näin voit itse pienentää Särkänniemi-päivän hiilijalanjälkeä:

1. Suosi julkista liikennettä

Tampereen keskustan tuntumassa sijaitsevaan Särkänniemeen on helppo saapua myös julkisilla kulkuneuvoilla, kuten junalla tai bussilla.

Bussilinja 3 kulkee ympäri vuoden Särkänniemen edestä. Kesäkaudella Särkänniemi-bussi 100 pysähtyy aivan Särkänniemen portin edessä.

2. Suosi kasvisruokaa ja vastuullisempia valintoja

Särkänniemen jokaisessa ruokapisteessä on tarjolla vegaaninen vaihtoehto – ensimmäisenä huvipuistona maailmassa. Ruokapisteissä myös suositaan kotimaisia ja kestävästi tuotettuja raaka-aineita.

Huvipuiston Narunvedon palkinnot ja osa myymälöiden tuotteista on valmistettu Suomessa.

3. Lajittele jätteet ja laita roskat roskiin

Särkänniemessä roskat lajitellaan huolellisesti. Odotamme tätä myös asiakkailtamme. Bioroskakorit löytyvät myyntipisteistä.