Takaisin

Särkänniemi yrityksenä

Särkänniemi koostuu viidestä elämyskohteesta, jotka ovat huvipuisto, akvaario, planetaario, Näsinneulan näkötorni sekä Koiramäki. Kesällä 2012 alueella avattiin maailman ensimmäinen Angry Birds Land ja kesällä 2013 avautui Koiramäki. Alueella sijaitsee myös useita kioskeja ja ravintoloita, mm. Ravintola Näsinneula. Tampereen Särkänniemi Oy on vuonna 1966 perustettu Tampereen kaupungin omistama matkailuyhtiö. Lisäksi alueella sijaitsevat vuonna 2016 avattu SuperPark Särkänniemi sekä Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo. Särkänniemestä on muodostunut Suomen suurin ja monipuolisin vapaa-ajankeskus.

Taloudellisia lukuja 2019

Tutustu Särkänniemen vuosikertomukseen 2019.

Liikevaihto 21,4 milj. €
Taseen loppusumma 34,8 milj. €
Yhtiön palveluksessa oli tilivuoden aikana keskimäärin 283 henkilöä. Sesongin vilkkaimpaan aikaan henkilöstön määrä oli 528 henkilöä.
Kävijämäärä: huvipuistokaudella 623 000 asiakasta ja koko vuonna 681 000 asiakasta

Särkänniemen hallitus

Olli-Poika Parviainen, puheenjohtaja
Matti Apunen
Anne-Mari Jussila

Hannu Kuusela
Kari Neilimo
Riitta Ollila
Perttu Pesä
Sakari Puisto
Sari Tanus

Operatiivinen johto

Miikka Seppälä, toimitusjohtaja
Tiina Mörttinen, kaupallinen johtaja
Ville Aarresuo, kehitysjohtaja
Tiia Ojansivu, operatiivinen johtaja

Särkänniemen toimintapolitiikka

Olemme rakentaneet Tampereen Särkänniemi Oy:n toimintamallin tunnistamaan asiakkaidemme tarpeet, merkittävät turvallisuus- ja ympäristönäkökohtamme, lainsäädännön ja määräysten merkityksen ja muuttamaan ne toimintaamme ohjaaviksi vaatimuksiksi. Tunnistamiemme turvallisuus- ja ympäristönäkökohtien pohjalta olemme määritelleet päämäärät ja tavoitteet.

Henkilökunnan työturvallisuus ja asiakkaille tarjottavan tuotteen turvallisuuden takaaminen ovat Särkänniemen turvallisuusajattelun lähtökohtia. Sitoudumme jatkuvaan parantamiseen, ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseen ja Matkailu- ja ravintolaelinkeinon energiatehokkuus-sopimuksen mukaiseen energiatehokkuuden parantamiseen. Toimintajärjestelmämme noudattaa ISO 14001:2015 (ympäristö) ja ISO 9001:2015 (laatu) –standardeja ja OHSAS 18001:2007 (turvallisuus) –mallia.

Arvioimme Tampereen Särkänniemi Oy:n ympäristö- ja turvallisuuspolitiikan ajantasaisuutta ja toteutumista säännöllisesti.

Luonnostaan iloinen – ympäristönsuojelu Särkänniemessä

Vastuu yhteisestä ympäristöstämme on ollut Särkänniemessä aina tärkeässä asemassa: Särkänniemi on tehnyt pioneerityötä ympäristöasioissa jo kahden vuosikymmenen ajan.

Särkänniemi on mukana Elinkeinoelämän keskusliiton energiatehokkuussopimusjärjestelmässä. Särkänniemi oli ensimmäisten yritysten joukossa mukana jo ensimmäisessä EK:n energiasopimusjärjestelmässä. Särkänniemen ympäristöpolitiikka ja ympäristöasioiden hoitamisen toimintatavat ovat DNV GL Business Assurance Finland Oy:n hyväksyen auditoimat, ja siihen liittyen yhtiöllä on ympäristölainsäädännön seurantajärjestelmä. Lue lisää Särkänniemen vastuullisuudesta.

Särkänniemi luo voimaa tulevaisuuden talouselämään

Särkänniemi on saavuttanut korkean Rating Alfa -luottoluokituksen, johon yltää vain joka kymmenes suomalaisyritys. Luokitus on merkki yrityksen erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Luokituksen on myöntänyt Suomen Asiakastieto Oy.

Vastuullinen kesäduuni

Särkänniemi on mukana vuoden 2019 Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoutunut vastuullisen kesäduunin periaatteisiin, joita ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Hyväntekeväisyys

Tampereen Särkänniemi Oy osallistuu vuosittain hyväntekeväisyystoimintaan. Hyväntekeväisyyskohteiden valinnassa olemme pyrkineet huomioimaan ryhmät, joille päivä Särkänniemessä ei välttämättä ole jokakesäinen itsestäänselvyys.

Vuoden 2019 hyväntekeväisyyskohteeksemme olemme valinneet Tampereen kaupungin koulutoimen 4. luokat, joita muistamme stipendein. Lisäksi tuemme lipputuotteilla Lasten ja nuorten sairaala Tampereelle ry:tä sekä toimimme Tampereen Lastenklinikan tuki ry:n pääyhteistyökumppanina. Särkänniemi on myös suojelijana ja pääyhteistyökumppanina Joulupuu Tampere -keräyksessä. Vuonna 2018 Särkänniemi on myös aloittanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa Ilo yltää kaikkialle -projektin, jonka tarkoitus on rakentaa maksuton sairaalahuvipuisto Taysin uuteen lasten ja nuorten keskukseen.