Takaisin

Särkänniemi yrityksenä

Särkänniemi koostuu viidestä elämyskohteesta, jotka ovat huvipuisto, akvaario, planetaario, Näsinneulan näkötorni sekä Koiramäki. Kesällä 2012 alueella avattiin maailman ensimmäinen Angry Birds Land ja kesällä 2013 avautui Koiramäki. Alueella sijaitsee myös useita kioskeja ja ravintoloita, mm. Ravintola Näsinneula. Tampereen Särkänniemi Oy on vuonna 1966 perustettu Tampereen kaupungin omistama matkailuyhtiö. Lisäksi alueella sijaitsevat vuonna 2016 avattu SuperPark Särkänniemi sekä Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo. Särkänniemestä on muodostunut Suomen suurin ja monipuolisin vapaa-ajankeskus.

Taloudellisia lukuja 2016

Tutustu Särkänniemen toimintakertomukseen 2016.

Liikevaihto 16,7 milj. €
Taseen loppusumma 26,1 milj. €
Yhtiön palveluksessa oli tilivuoden aikana keskimäärin 254 henkilöä. Sesongin vilkkaimpaan aikaan henkilöstön määrä oli 481 henkilöä.
Kävijämäärä: kesäaikaan n. 553 000 asiakasta ja koko vuonna n. 631 000 asiakasta

Särkänniemen hallitus

Olli-Poika Parviainen, puheenjohtaja
Matti Apunen
Erkki Axén
Auli Korhonen
Kari Neilimo
Riitta Ollila
Risto Räikkönen
Antti Salonen
Sari Tanus

Operatiivinen johto

Miikka Seppälä, toimitusjohtaja
Tiina Mörttinen, viestintä- ja HR-johtaja
Ville Aarresuo, kehitysjohtaja

Särkänniemen toimintapolitiikka

Olemme rakentaneet Tampereen Särkänniemi Oy:n toimintamallin tunnistamaan asiakkaidemme tarpeet, merkittävät turvallisuus- ja ympäristönäkökohtamme, lainsäädännön ja määräysten merkityksen ja muuttamaan ne toimintaamme ohjaaviksi vaatimuksiksi. Tunnistamiemme turvallisuus- ja ympäristönäkökohtien pohjalta olemme määritelleet päämäärät ja tavoitteet.

Henkilökunnan työturvallisuus ja asiakkaille tarjottavan tuotteen turvallisuuden takaaminen ovat Särkänniemen turvallisuusajattelun lähtökohtia. Sitoudumme jatkuvaan parantamiseen, ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseen ja Matkailu- ja ravintolaelinkeinon energiatehokkuus-sopimuksen mukaiseen energiatehokkuuden parantamiseen. Toimintajärjestelmämme noudattaa ISO 14001:2004 (ympäristö), ISO 9001:2008 (laatu) ja OHSAS 18001:2007 (turvallisuus) –malleja.

Arvioimme Tampereen Särkänniemi Oy:n ympäristö- ja turvallisuuspolitiikan ajantasaisuutta ja toteutumista säännöllisesti.

Luonnostaan iloinen – ympäristönsuojelu Särkänniemessä

Ainutlaatuinen sijaintimme kauniin Näsijärven rantamaisemassa, lähes keskellä kaupunkia velvoittaa meitä huolehtimaan Särkänniemen ympäristönsuojelusta parhaalla mahdollisella tavalla – kaunis, hoidettu ja turvallinen ympäristö on osa elämystä.

Vastuu yhteisestä ympäristöstämme on ollut Särkänniemessä aina tärkeässä asemassa: Särkänniemi on tehnyt pioneerityötä ympäristöasioissa jo kahden vuosikymmenen ajan. Nykyään 100 % jätteestä menee hyötykäyttöön: 40 % hyödynnetään materiaalina ja 60 % energiana. Särkänniemen nokassa pyörii yhteistyössä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa pystytetty pientuulivoimala, jonka tuottamalla energialla lasten karuselli Regatta saa tuulta purjeisiinsa koko kesän ajan.

Särkänniemi on mukana Elinkeinoelämän keskusliiton uudessa energiatehokkuussopimusjärjestelmässä. Särkänniemi oli ensimmäisten yritysten joukossa mukana jo ensimmäisessä EK:n energiasopimusjärjestelmässä. Särkänniemen ympäristöpolitiikka ja ympäristöasioiden hoitamisen toimintatavat ovat DNV GL Business Assurance Finland Oy:n hyväksyen auditoimat, ja siihen liittyen yhtiöllä on ympäristölainsäädännön seurantajärjestelmä. Pitkäjänteisen ympäristötyön tulosten kertomiseksi Särkänniemi toteutti vuonna 2016 Tyrsky Consulting Oy:n kanssa selvitystyön Särkänniemen vastuuviestinnän kehittämiseksi.

Särkänniemi luo voimaa tulevaisuuden talouselämään

Särkänniemi on saavuttanut korkean Rating Alfa -luottoluokituksen, johon yltää vain joka kymmenes suomalaisyritys. Luokitus on merkki yrityksen erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Luokituksen on myöntänyt Suomen Asiakastieto Oy.

Hyväntekeväisyys

Tampereen Särkänniemi Oy osallistuu vuosittain hyväntekeväisyystoimintaan. Hyväntekeväisyyskohteiden valinnassa olemme pyrkineet huomioimaan ryhmät, joille päivä Särkänniemessä ei välttämättä ole jokakesäinen itsestäänselvyys.

Vuoden 2018 hyväntekeväisyyskohteeksemme olemme valinneet Tampereen kaupungin koulutoimen 4. luokat, joita muistamme stipendein. Lisäksi tuemme lipputuotteilla Koukkuniemen vanhainkodin asukkaita ja Lasten ja nuorten sairaala Tampereelle ry:tä. Lisäksi Särkänniemi on suojelijana ja pääyhteistyökumppanina Joulupuu Tampere -keräyksessä.