Takaisin

Kesän uutuudet

Särkänniemen kesä 2018 on täynnä taikaa, karuselleja ja uusia makuja!

Osta lippusi tästä

Katso kaikki liput & rannekkeet

Kesän täydeltä Särkänniemen taikaa!

Särkänniemen kesähuvit jatkuvat aina 8. syyskuuta 2018 asti. Katso tarkemmat aukioloajat täältä. Särkänniemi tuo huvipuistoalueelle paljon uutta nähtävää, koettavaa ja maistettavaa – nostalgisia huvipuistokokemuksia unohtamatta. Särkänniemi onkin kesän taianomaisin huvimuisto!

Taikaranta houkuttelee viihtymään

Kesän toiminnallinen uutuusalue Taikaranta on suunniteltu erityisesti lapsiperheille ja rauhallisille tunnelmoijille. Taikarannassa pääsee touhuamaan mitä lumoavimmilla leikkivälineillä, kuten hauskoilla puheputkilla ja interaktiivisilla jättikukilla. Teemoitetut penkit, hämmästyttävä kukkaloisto ja kuvankaunis järvimaisema takaavat kokonaisvaltaisen viihtymisen. Pääsymaksuton leikkialue sijaitsee Särkänniemen ala-alueella Sara Hildénin taidemuseon puoleisen rannan ja kahden uuden maamerkin, Ravintola Riemun ja Särkänniemen Estraadin, välissä.

Särkänniemen klassikkolaite Huvimajakaruselli on muuttanut Terassiravintola Neulasen kupeesta Taikarantaan. Uusi lokaatio Näsijärven rannalla on tuonut tullessaan myös uuden nimen. Huvimajakaruselli tunnetaan tästä lähtien Järvikarusellina. Huvipuistolaitteet Viikinlaiva ja Hurricane on siirretty Taikarannan tieltä uusille paikoille lähelle MotoGee-vuoristorataa ja Auto Racingia.

Uudella Särkänniemen Estraadilla ohjelmaa läpi kesän

Paraatipaikalle Taikarannan ja Angry Birds Landin väliin on noussut uusi entistä isompi esiintymislava, Särkänniemen Estraadi. Katettu lava tulee olemaan kesällä päivittäisessä käytössä, ja lapsille suunnattua taika- ja sirkuspainotteista ohjelmaa järjestetään enemmän kuin koskaan aiemmin. Lasten konsertit ajoittuvat huvittelupäivän keskelle, kun taas aikuisempaan makuun suunnatut keikat viihdyttävät illemmalla.

Särkänniemen kesässä on jälleen luvassa hienoja esiintyjiä niin meiltä kuin maailmalta. Tutustu kesän konsertteihin ja tapahtumiin täällä.

Ravintola Riemun street food -buffet vie makumatkalle maailman ympäri

Taikarantaan avautuu kesällä uusi ravintola, joka on saanut iloisen kuplivaksi nimekseen Riemu. Miltä kuulostaisi itämaiseen tyyliin maustettu kanapata, tonnikalatuorejuustolla päällystetyt uuniperunat tai ylikypsäksi haudutettu porsaanniska talon omassa BBQ-kastikkeessa? Kasvissyöjät löytävät pöydästä maukasta tofupataa ja laajasta salaattivalikoimasta runsaasti tuoreita kasviksia ja juureksia. Ravintola Riemun street food -buffet on ensimmäinen laatuaan Särkänniemessä. Buffetpöydän antimet ovat imeneet inspiraatiota kansainvälisten makujen maailmasta.

Ravintola Riemun resepteissä on huomioitu erityisesti perheen pienimmät maistelijat. Niinpä ruoat eivät ole liian voimakkaasti maustettuja. Erikoisempien makujen joukosta löytyy lisäksi tuttuja ja turvallisia tuotteita, kuten riisiä ja lohkoperunoita sekä vihanneksia sopivina sormisyötävinä paloina.

Uuden Keinukarusellin kyytiin pääsevät perheen pienimmätkin

Käytöstä poistetun Ilmaveivi-karusellin tilalle on noussut uusi Keinukaruselli. Värikkäin kukkasin maalattu laite on valmistettu Italiassa Preston & Barbierin karusellitehtaalla. Laite sijaitsee Pizzeria Pellen vieressä, mutta on teemoitukseltaan mukana Taikarannan kesäisessä tunnelmassa ja väriloistossa.

Keinukaruselli on saman suuruinen kuin edeltäjänsä Ilmaveivi. Uutuuslaitteen kyytiin pääsevät kuitenkin jo 100 senttiä pitkät huvittelijat huoltajan kanssa. Edeltävän laitteen pituusraja oli 120 senttiä. Uuden Keinukarusellin erikoisuus ovat kahden istuttavat penkit, ja istumakorkeus laiteajon aikana nousee noin 13,9 metrin korkeuteen.

Edellinen Seuraava