Takaisin

Saapuminen ja pysäköinti

Tervetuloa Särkänniemeen!

Bussilla Tampereen keskustasta Särkänniemeen

Tampereen seudun joukkoliikenteen linjat 3 ja 71 kulkevat Tampereen keskustasta ja Särkänniemen vierestä vuoden ympäri. Kesäisin Särkänniemen ja Tampereen keskustan välillä palvelee lisäksi kesälinja 100. Kävelymatka Paasikivenkadun pysäkeiltä huvipuistoon on n. 300 m. Voimassa olevan Särkänniemen rannekkeen tai kausikortin esittäminen oikeuttavat ilmaiseen bussimatkaan kesälinjalla 100. Lue lisää!

Pysäköinti Särkänniemessä kesällä 2020

Särkänniemessä on rajoitetusti pysäköintitilaa, joten suosittelemme ensisijaisesti saapumaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Pysäköinti Särkänniemen lähiparkkipaikalla maksaa 15 €/ajoneuvo/päivä.

Lisäpysäköinti järjestetään 15.8.2020 asti seuraavissa Tampereen keskustan Finnpark-pysäköintitaloissa (hinta Moovy-sovelluksella 14 €/ajoneuvo/päivä) :

• P-Plevna • P-Näsinkulma • P-Frenckell

Tarkista parkkitalojen vapaiden paikkojen tilanne täältä.

Pysäköintisovellus Moovy 13.6.–30.8.2020

Ajalla 13.6.–30.8.2020 Särkänniemen lähiparkeissa on käytössä myös pysäköintisovellus Moovy, jolla saa pysäköintimaksusta alennusta 1 €.

Lataa puhelimeen Moovy-pysäköintisovellus: Google Play tai Apple. Pysäköinti Särkänniemessä käynnistetään Moovy-sovelluksella pyyhkäisemällä ”Aloita pysäköinti” -painiketta. Pysäköintimaksu veloitetaan koko päivän ajalta, joten pysäköintiajalla ei ole merkitystä. Pysäköintimaksut Moovy-sovelluksella: Särkänniemen lähiparkissa 14 €/ajoneuvo/päivä.

Lähtiessään Särkänniemen parkkipaikalta asiakas näyttää sovelluksesta ”Pysäköinnit” -kohdasta maksetun pysäköinnin järjestyksenvalvojalle.

Autot pysäköidaan joka toiseen ruutuun

Kesällä 2020 käytäntönä on turvavälien varmistamiseksi, että asiakkaat pysäköivät Särkänniemen lähiparkkipaikalla joka toiseen ruutuun. Vasta kun joka toinen ruutu on täynnä, aletaan täyttää välissä olevia ruutuja. Näin autosta poistuminen ja auton lastaaminen tapahtuvat todennäköisesti eri aikaan kuin viereisissä autoissa. Henkilökuntamme ohjeistaa pysäköinnissä mielellään.

Omalla autolla saapuminen Särkänniemeen

Lännestä (esim. Vaasa, Pori, Ylöjärvi) saavuttaessa Särkänniemeen on helppo tulla Paasikiventietä pitkin. Idästä (esim. Jyväskylä, Kangasala) saavuttaessa kannattaa ajaa Rantatunneliin ja lähestyä Särkänniemeä opasteiden mukaisesti lännestä päin.

Etelästä (esim. Helsinki ja Turku) tullessa voi ajaa Ratinan ja Hämeenpuiston kautta Särkänniemeen tai keskustan pysäköintitaloihin (P-Plevna, P-Näsinkulma ja P-Frenckell) joista on kävelymatka Särkänniemeen.

Huomioithan, että Tampereen kaupungin raitiotietyömaa saattaa aiheuttaa reiteille muutoksia.

Esteetön pysäköinti

Inva-pysäköintipaikkoja löytyy Särkänniemen pääportin vierestä ja väliparkista. Pysäköintialueen järjestyksenvalvojat ohjaavat asiakkaat invapaikoille. Särkänniemen pysäköinti on ilmaista invapysäköintiin oikeuttavalla merkillä. Lue lisää!

Särkänniemen sijainti kartalla ja GPS-paikannus

GPS-paikannusta varten Särkänniemen osoite on Laiturikatu 1. Katso Särkänniemen sijainti Tampereen kaupungin karttapalvelun avulla.

Sara Hildénin taidemuseon vieraspysäköinti

Sara Hildénin taidemuseon pihassa on asiakaspaikkoja, joihin vaadittavan pysäköintiluvan saa museon kassalta pääsymaksun suorittamisen yhteydessä. Kaupungin pysäköinninvalvojat kiertävät alueella ja pysäköintiluvattomat autot sakotetaan.

Mikäli nämä paikat ovat täynnä, pysäköinti tapahtuu Särkänniemen parkkipaikoilla. Pysäköinti on maksutonta huvilaitteiden ollessa suljettuna.

Edellinen Seuraava