Takaisin

Saapuminen ja pysäköinti

Tervetuloa Särkänniemeen!

Pysäköinti Särkänniemessä ja Finnparkin pysäköintitaloissa

Särkänniemessä on rajoitetusti pysäköintitilaa. Pysäköinti Särkänniemen lähiparkissa maksaa huvilaitteiden ollessa avoinna 15 €/päivä. Lisäpysäköinti järjestetään seuraavissa Tampereen keskustan Finnparkin pysäköintitaloissa hintaan 12 €/päivä: P-Plevna, P-Näsinkulma ja P-Frenckell.

Tarkista pysäköintitalojen vapaiden paikkojen tilanne: finnpark.fi/sarkanniemi.

Omalla autolla saapuminen Särkänniemeen

Lännestä (esim. Vaasa, Pori, Ylöjärvi) saavuttaessa Särkänniemeen on helppo tulla Paasikiventietä pitkin. Idästä (esim. Jyväskylä, Kangasala) saavuttaessa kannattaa ajaa Rantatunneliin ja lähestyä Särkänniemeä opasteiden mukaisesti lännestä päin.

Etelästä (esim. Helsinki ja Turku) tullessa voi ajaa Ratinan ja Hämeenpuiston kautta Särkänniemeen tai keskustan pysäköintitaloihin (P-Plevna, P-Näsinkulma ja P-Frenckell) joista on kävelymatka Särkänniemeen. Huomioithan raitiotyömaasta aiheutuvat muutokset.

Bussilla Rautatieasemalta Särkänniemeen

Kesälinja 100 liikennöi Rautatieasemalta Särkänniemeen ja takaisin 3.6.–7.8.2019 välisenä aikana. Katso Kesälinja 100 aikataulu täältä ja bussin lippuhinnasto täältä. Särkänniemen voimassa olevalla rannekkeella pääsee kulkemaan Kesälinjalla 100 veloituksetta Särkänniemeen ja takaisin pysäköintihalleihin näyttämällä ranteeseen kiinnitettyä ranneketta. Etu on henkilökohtainen.

Bussin reitti Rautatieasemalta Särkänniemeen:
Rautatieasema F – Klassillinen koulu – Paloasema – Finlayson – Pikkupalatsi – Näsinkallio – Mustalahti – Särkänniemi

Bussin reitti Särkänniemestä Rautatieasemalle:
Särkänniemi – Särkänniemi (Rantatien pysäkki) – Näsinkallio – Hämeenpuisto 10 – Hämeenpuisto 18 – Keskustori F – Koskipuisto E – Rautatieasema F

Lisäksi Tampereen seudun joukkoliikenteen bussilinja 3 kulkee Särkänniemen vierestä koko vuoden (katso bussin aikataulu täältä). Huomioithan, että tämän bussin kyytiin ei pääse Särkänniemen rannekkeella.

Pysäköintimaksu Särkänniemen lähiparkissa

Särkänniemen lähiparkkien pysäköintimaksun (15 €/ajoneuvo/päivä) voi maksaa lipunmyynnissä, myyntipisteissä tai järjestyksenvalvojalle parkkialueelta poistuttaessa.

Pysäköintimaksu Finnparkin pysäköintitalossa

Pysäköinti maksaa Tampereen keskustan Finnparkin pysäköintitaloissa 12 €/päivä (P-Plevna, P-Näsinkulma ja P-Frenckell). Etuhinta aktivoidaan leimaamalla Finnparkin pysäköintilipuke Särkänniemen pääportin järjestyksenvalvojilla.

Pysäköintisovellus Moovy 15.6.–7.9. 2019

Ajalla 15.6.–7.9.2019 Särkänniemen lähiparkeissa on käytössä myös pysäköintisovellus Moovy, jolla saa pysäköintimaksusta alennusta 2 €.

Lataa puhelimeen Moovy-pysäköintisovellus: Google Play tai Apple. Pysäköinti Särkänniemessä käynnistetään Moovy-sovelluksella pyyhkäisemällä ”aloita pysäköinti” -painiketta. Pysäköintimaksu veloitetaan koko päivän ajalta, joten pysäköintiajalla ei ole merkitystä. Pysäköintimaksut Moovy–sovelluksella: Särkänniemen lähiparkissa 13 €/ajoneuvo/päivä.

Lähtiessään Särkänniemen parkkipaikalta asiakas näyttää sovelluksesta ”pysäköinnit” -kohdasta maksetun pysäköinnin järjestyksenvalvojalle.

Esteetön pysäköinti

Inva-pysäköintipaikkoja löytyy Särkänniemen pääportin vierestä ja väliparkista. Pysäköintialueen järjestyksenvalvojat ohjaavat asiakkaat invapaikoille. Särkänniemen pysäköinti on ilmaista invapysäköintiin oikeuttavalla merkillä. Lue lisää!

Särkänniemen sijainti kartalla ja GPS-paikannus

GPS-paikannusta varten Särkänniemen osoite on Laiturikatu 1. Katso Särkänniemen sijainti Tampereen kaupungin karttapalvelun avulla.

Sara Hildénin taidemuseon vieraspysäköinti

Museon pihassa on asiakaspaikkoja, joihin vaadittavan pysäköintiluvan saa museon kassalta pääsymaksun suorittamisen yhteydessä. Kaupungin pysäköinninvalvojat kiertävät alueella ja pysäköintiluvattomat autot sakotetaan. Mikäli nämä paikat ovat täynnä, pysäköinti tapahtuu Särkänniemen parkkipaikoilla. Pysäköinti on maksutonta huvilaitteiden ollessa suljettuna.

Edellinen Seuraava