Takaisin

Planetaario

Maailmankaikkeuden ihmeitä Planetaariossa.

Osta lippusi tästä

Katso kaikki liput & rannekkeet

Planetaariossa elokuva ympäröi katsojan eri puolilta, mikä mahdollistaa moniulotteisen visuaalisen elämyksen. Viimeisintä teknologiaa edustava DigiStar 5 -laitteisto mahdollistaa uusimpien FullDome-elokuvien esittämisen entistä suuremmalla tarkkuudella ja valovoimalla. Tervetuloa nojatuolimatkalle tähtitaivaan uumeniin! Planetaario-näytökset kestävät kukin 20 minuuttia.

Planetaario sopii perinteisten tähtinäytösten lisäksi mm. musiikki- tai teatteriesityksiin ja erilaisiin presentaatioihin sekä kokous- ja seminaarikäyttöön.

Planetaariossa pyörii kolme eri ohjelmaa. Esitykset ovat saatavilla myös englanniksi, venäjäksi ja ruotsiksi. Ihmeellinen ihminen on saatavilla ainoastaan suomeksi ja englanniksi.

Elokuvat eivät sovellu alle 3-vuotiaille.

Talvikaudella 2018–2019 planetaarionäytökset lauantaisin ja sunnuntaisin

11.30  Me muukalaiset
13.30  Ihmeellinen ihminen
15.00  Maasta maailmankaikkeuteen

Katso Särkänniemen muut aukioloajat täältä.

Elokuvien esittelyt

Ihmeellinen ihminen

Planetaarion kesän 2018 uutuuselokuva Ihmeellinen ihminen vie katsojat hauskalle tutkimusretkelle ihmiskehon uumeniin. Miten aivot työskentelevät? Entä miten ruoansulatus toimii? Elokuvan katsottuasi tiedät! Hauskassa ja opettavaisessa elokuvassa seikkailevat kolme lasta ja koira. Tämä sekalainen seurue tutustuu ihmiskehon eri osiin ja joutuu taisteluun mystistä tunkeutujaa, Vironia vastaan.

Me muukalaiset

Me muukalaiset vie katsojat huikealle matkalle maailmankaikkeuteen kiinnostavan kysymyksen perässä: “Olemmeko me yksin?” Moni uskoo, että maapallon lisäksi äärettömyys pitää sisällään monia muitakin elinkelpoisia planeettoja. Pitäviä todisteita ei ole vielä löytynyt, mutta etsintä on koko ajan käynnissä. Voisiko maapallon ulkopuolella tosiaan olla elämää ja miltä se mahdollisesti näyttäisi? Jos elämää on muuallakin, löytääkö se ensin meidät? Kutkuttava pohdiskelu ja upea visualisointi takaavat unohtumattoman elämyksen.

Maasta maailmankaikkeuteen

Kauniista ja mystisestä öisestä taivaasta on keksitty tarinoita siitä lähtien, kun maapallolla on ollut ihmisiä. Maailmankaikkeuden olemus saattaa olla vanhin ihmiskunnan selvittämätön mysteeri, ja meillä on palava halu saada vastaus olemassaoloomme liittyviin kysymyksiin.

Tätä suurta mysteeriä lähdetään selvittämään nuoren kreikkalaisen elokuvaohjaajan Tehofanis N. Matsopoulosin Maasta maailmankaikkeuteen -elokuvassa, jossa katsojat pääsevät kurkistamaan aurinkokunnan lukuisiin maailmoihin ja tutustumaan taianomaiseen paikkaan, jossa tähdet syntyvät ja kuolevat. Matka jatkuu linnunradalta äärettömään avaruuteen ja sen lukuisiin galakseihin. Elokuvassa tehdään huikea aikamatka ensimmäisen teleskoopin keksimisestä antiikin Kreikassa nykypäivän huipputeknologiaan, ja sen taianomaisesta musiikista vastaa norjalainen säveltäjä Johan B. Monell.

 

Edellinen Seuraava