Takaisin

Kääpiökaimaani

Kääpiökaimaani on nimensä mukaisesti pienin krokotiilieläin. Se kuuluu alligaattorien heimoon. Kääpiökaimaani on pienikokoinen, mutta sen purukalusto on vaikuttava: suussa on noin 80 terävää hammas...
Kääpiökaimaani (Paleosuchus palpebrosus)
Kotoisin Etelä-Amerikka
Koko 120–150 cm, 6–7 kg
Elinikä 30–60 vuotta
Ravinto Pienet eläimet

Osta lippusi tästä

Katso kaikki liput & rannekkeet

Kääpiökaimaani on nimensä mukaisesti pienin krokotiilieläin. Se kuuluu alligaattorien heimoon. Kääpiökaimaani on pienikokoinen, mutta sen purukalusto on vaikuttava: suussa on noin 80 terävää hammasta. Kääpiökaimaaneja elää laajalla alueella Etelä-Amerikan pohjois- ja eteläosissa Amazonin ja Orinocon valuma-alueella.

Kääpiökaimaanit ovat melko sopeutuvaisia elinalueensa suhteen: niitä tavataan suoalueilla, tulvametsissä, nopeasti virtaavissa joissa ja jopa koskissa ja putouksissa. Kääpiökaimaanit viihtyvät enimmäkseen vedessä, ja ne nousevat maalle melko harvoin. Toisaalta ne voivat tarpeen vaatiessa vaeltaa maalla pitkänkin matkan vaihtaakseen elinaluetta.

Särkänniemeen kääpiökaimaanit Thelma ja Louise saapuivat Korkeasaaresta toukokuussa 2016. Kääpiökaimaaninaaraat ovat syntyneet Rotterdamin eläintarhassa vuonna 2004.

Edellinen Seuraava