Takaisin

Särkänniemi on avattu rajoitetulle asiakasmäärälle

Särkänniemen huvipuisto, Koiramäki, Akvaario ja Näsinneula on avattu vastuullisesti turvallisuus ja terveys edellä.

Päivitetty 21.7.2020

Särkänniemi on avattu rajoitetulle asiakasmäärälle 

Särkänniemen huvipuisto, Koiramäen eläinpuisto ja Akvaario ovat avoinna 13.6.2020 alkaen ja Näsinneulan näkötorni 11.7.2020 alkaen. 

Avaamme vastuullisesti turvallisuus ja terveys edellä. Rajoitamme kapasiteettimme tällä hetkellä 6000 huvittelijaan päivässä.

Huomiothan, että huvipuiston alueelle ei ole kesällä 2020 ilmaista sisäänpääsyä, vaan kaikilta 3 vuotta täyttäneiltä vaaditaan vähintään sisäänpääsylippu (8,90 €).

Erikoisjärjestelyt kesällä 2020

Olemme joutuneet mitoittamaan kesän 2020 huvittelutarjontamme pienempään asiakaskapasiteettiin sopivaksi. Joudumme pitämään toistaiseksi suljettuina muutaman huvilaitteen (Koskiseikkailu ja Trombi ovat näillä näkymin suljettuina koko kesäkauden 2020), leikkipaikan (mm. Koiramäellä Drakkulan linna) sekä osan ravintoloista ja muista myyntipisteistä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Särkänniemen asiakaspalvelu

Askarruttaako jokin? Palvelemme asiakkaita sähköpostiosoitteessa asiakaspalvelu@sarkanniemi.fi ja puhelimitse 0207 130 200. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin tämän sivun alareunassa.

Lipun lisäksi tarvitaan ennakkovaraus

Toimintaohjeet ennen huvipuistoon saapumista 

  1. Osta liput ennakkoon Särkänniemen verkkokaupasta tai lähimmästä K-Citymarketista.
    Kaikki 3 vuotta täyttäneet tarvitsevat lipputuotteen. Rannekkeen vaihtoehto on s
    isäänpääsylippu, jolla pääsee myös yhteen laitteeseen. K-Citymarketit myyvät Särkänniemi-rannekkeita.
  2. Tarkista aukioloajat ja varaa paikkasi varausjärjestelmän kautta.
  3. Saavu varaamanasi päivänä ja nauti huvittelusta!

Huvittele turvallisesti

Toivomme että asiakkaat ostavat lipun ennakkoon. Myös päiväkohtainen paikkavaraus on tehtävä ennakkoon, jotta kukaan ei jäisi puiston ulkopuolelle rajoitusten voimassa ollessa. Lippujamme saa verkkokaupasta ja Särkänniemi-rannekkeita myös K-Citymarketeista.  

Varaus on mahdollista tehdä myös saapumisen yhteydessä lipunmyynnissä silloin, kun päiväkapasiteettia on vielä jäljellä.

Haluamme varmistaa turvamääräysten toteutumisen kaikissa olosuhteissa sekä taata mahdollisuuden huvipuistopäivään ainakin heille, jotka rannekkeen ovat hankkineet. Rajoitusten voimassa ollessa kaikilta asiakkailta vaaditaan vähintään huvipuiston sisäänpääsylippu (8,90 €), joka oikeuttaa myös yhteen laiteajeluun. Alle 3-vuotiaat eivät edelleenkään tarvitse lippua, mutta heille pitää varata paikka varausjärjestelmästämme.

Liput myydään lähtökohtaisesti ennakkoon, mutta jos päivän paikkavarauskapasiteettia on jäljellä, niitä saa ostettua myös portilta.

Särkänniemi on tehnyt asiakkaille ohjeet turvallisen huvipuistopäivän varmistamiseksi, ja uudenlaiset turvakäytännöt ovat pääosassa myös henkilökuntamme koulutuksissa. Ohjeet perustuvat turvaväleihin jonoissa, laitteissa ja ravintoloissa, hygienia- ja puhtauskäytänteisiin sekä siihen, että Särkänniemeen tullaan vain täysin terveenä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Milloin Särkänniemi avatautuu kesällä 2020?

Särkänniemen huvipuisto, Akvaario ja Koiramäen eläinpuisto avattiin 13.6.2020. Näsinneulan näköalatasanne avattiin 11.7.2020. Planetaario pysyy toistaiseksi suljettuna.

Mitoitamme huvittelutarjontamme uuteen kapasiteettiin sopivaksi niin, että huvittelu on mahdollista väljästi. Joudumme kuitenkin pitämään toistaiseksi suljettuina muutaman huvilaitteen (Koskiseikkailu ja Trombi ovat näillä näkymin suljettuina koko kesän 2020), leikkipaikan (mm. Koiramäellä Drakkulan linna) sekä osan ravintoloista ja muista myyntipisteistä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Mitkä ovat Särkänniemen aukioloajat kesällä 2020?

Särkänniemen ajankohtaiset aukioloajat löytyvät Aukioloajat-sivulta.

Onko huvipuiston alueelle ilmainen sisäänpääsy kesällä 2020?

Huvipuiston alueelle ei ole kesällä 2020 ilmaista sisäänpääsyä, vaan kaikilta 3 vuotta täyttäneiltä vaaditaan vähintään sisäänpääsylippu (8,90 €). Sisäänpääsy onnistuu myös Särkänniemi-rannekkeella, Huvilaiterannekkeella tai Kausikortilla, jolloin erillistä sisäänpääsylippua ei tarvita.

Huomioithan, että Koiramäen eläinpuiston ja Akvaarion liput eivät oikeuta sisäänpääsyyn huvipuiston alueelle.

Minkä lipun tarvitsen Koiramäen eläinpuistoon?

Jos olet tulossa viettämään kesäpäivää Koiramäen eläinpuistoon, sinun tarvitsee vain ostaa Koiramäki-lippu ja saapua vierailulle haluamanasi päivänä aukioloaikojen puitteissa.

Jos haluat päivän aikana vierailla myös Särkänniemen huvipuiston puolella, mutta et halua huvitella huvilaitteissa, tarvitset Koiramäki-lipun lisäksi huvipuiston sisäänpääsylipun. Huvipuistovierailua varten sinun tulee myös varata paikkasi etukäteen varausjärjestelmämme kautta.

Kaikkein kätevimmin vierailu Särkänniemessä onnistuu Särkänniemi-rannekkeella, joka sisältää huvipuiston sisäänpääsyn, kaikki huvittelijan pituudelle sallitut huvilaitteet, Koiramäen eläinpuiston sekä Akvaarion. Myös Särkänniemi-rannekkeella tulee varata vierailupäivä ennakkoon varausjärjestelmässämme.

Alle 3-vuotiaat eivät tarvitse lipputuotetta Koiramäkeen tai muualle Särkänniemeen, mutta jos he vierailevat huvipuiston puolella, heillekin pitää varata paikka varausjärjestelmässä.

Miten pidätte huolen siitä, että huvittelu Särkänniemessä on turvallista kesällä 2020?

Turvallisuus on huvipuistoalalla kaikkien tärkein asia, ja olemme ketterästi pitkin kevättä varautuneet koronavirustilanteen vaatimiin varotoimiin. Olemme laatineet asiakkaillemme ohjeet turvallisen huvipuistopäivän varmistamiseksi, ja uudenlaiset turvakäytännöt ovat pääosassa myös henkilökuntamme koulutuksissa.

Ohjeet perustuvat turvaväleihin jonoissa, laitteissa ja ravintoloissa, hygienia- ja puhtauskäytänteisiin sekä siihen, että Särkänniemeen tullaan vain täysin terveenä. Pyydämme asiakkaitamme noudattamaan ohjeita, jotta huvittelu olisi kaikille turvallista eikä tartuntariskejä Särkänniemessä syntyisi.

Olen ostanut rannekkeen/Kausikortin hyvissä ajoin. Täytyykö minun silti varata paikka, kun tulen huvittelemaan?

Kyllä, kaikkien asiakkaiden on varattava paikka huvipuistoon etukäteen. Kausikorttilaisten tulee tehdä varaus jokaiselle päivälle, jolloin he ovat tulossa huvittelemaan. Varausjärjestelmä tulee tälle sivulle lähiaikoina.

Maksaako huvittelupäivän varaaminen?

Huvittelupäivän varaus ei itsessään maksa mitään, vaan liput tarvitaan erikseen. Lippujamme saa ostettua verkkokaupasta ja Särkänniemi-rannekkeita myös K-Citymarketeista. Rajoitusten voimassa ollessa kaikilta asiakkailta vaaditaan vähintään huvipuiston sisäänpääsylippu (8,90 €), joka oikeuttaa myös yhteen laiteajeluun.

Pitääkö seurueen alle 3-vuotiaille ostaa lipputuote tai varata paikka etukäteen?

Alle 3-vuotiaat eivät tarvitse lipputuotetta, mutta heille pitää varata paikka varausjärjestelmästämme.

Onko varausjärjestelmässä jokin rajoitus sisäänpääsykerroille per asiakas? Tulevatko kaikki kesän aukiolopäivät varausmahdollisiksi kerralla vai pienemmissä erissä?

Sisäänpääsykertojen määrää ei rajoiteta, mutta asiakkailla pitää olla joka käynnillä lipputuote. Kesä tulee varattavaksi muutamissa erissä.

Miten aiotte estää ”varmuuden vuoksi” tehdyt paikkavaraukset? Ja sen, etteivät ihmiset jätä saapumatta varattuna ajankohtana?

Monitoroimme varausjärjestelmää aktiivisesti ja puutumme väärinkäytöksiin tilanteen mukaan. Kannustamme kaikkia asiakkaita perumaan varauksen järjestelmässä, mikäli tulo peruuntuu esim. sairaustapauksen vuoksi. Varatun huvittelupäivän voi peruuttaa myös viime tingassa, jotta päivä vapautuu muille varattavaksi.

Pääseekö kausikorttilaisen vanhempi ilmaiseksi sisään huvipuistoon saattajaksi?

Ei pääse. Kausikorttilaisen saattaja tarvitsee jokaiselle vierailukerralle oman lipputuotteen (vähintään huvipuiston sisäänpääsylippu 8,90 €).

Aiempina vuosina on ollut mahdollista päivittää kuluvan päivän ranneke seuraavalle päivälle edullisemmin. Onko se mahdollista kesällä 2020?

Valitettavasti olemme joutuneet tänä poikkeuksellisena kesänä luopumaan seuraavan päivän rannekkeista asiakaskapasiteetin rajaamisen vuoksi.

Kuinka kauan kesän 2020 rajoitukset kestävät?

Höllennämme rajoituksia kesän aikana sitä mukaa kuin viranomaisohjeistukset antavat myöten. Emme ikävä kyllä osaa sanoa, kauanko rajoitukset kestävät. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä, kuinka koronavirusepidemia Suomessa etenee ja mitkä vaikutukset ovat pitkällä tähtäimellä. On edelleen mahdollista, että puisto vaikka määrätään kesken kauden suljettavaksi, jos epidemiatilanne pahenee, ja silloin meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa määräyksiä.

Toteutamme huvipuiston avaamisen niin turvallisesti ja varovaisesti kuin se on mahdollista, jotta ainakaan Särkänniemi ei olisi syynä tartuntamäärien mahdolliseen kasvuun. Toivomme tietysti, että rajoituksia päästään purkamaan jo kesän aikana. Ennen huvittelupäivää kannattaa tutustua tarkemmin laatimiimme turvallisuusohjeisiin.

Suomen hallitus linjasi 22.4.2020, että kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat on peruttu 31.7.2020 asti. Miten tämä vaikuttaa Särkänniemeen?

Hallitus ja aluehallintovirasto ovat todenneet, että rajoitus ei koske huvipuistoja, mutta huvipuistoissakaan ei saa järjestää yli 500 hengen yleisötapahtumia. Särkänniemi siis avautuu, mutta konsertit ja muu lavalla tapahtuva ohjelma on peruttu.

Järjestetäänkö Särkänniemi Happy Hours -tapahtuma elokuussa 2020?

Olemme päätyneet peruuttamaan perjantaille 14.8.2020 kaavaillut Happy Hours -huvipuistofestarit ja siirtämään tapahtuman ensi vuoteen. Olemme tehneet kovasti töitä järjestääksemme tapahtuman tänä vuonna, ja päätös peruuttamisesta oli vaikea. Ensi vuonna Happy Hours tulee uudelleen. Erityisesti aikuiselle kohderyhmälle meillä on tänä vuonna luvassa tarjontaa esimerkiksi Karmivassa karnevaalissa lokakuussa.

Kesälle 2020 ostetut Happy Hours -rannekkeet käyvät sellaisenaan vuoden 2021 Happy Hours-tapahtumassa. Lippujen käyttäminen ensi vuonna ei vaadi minkäänlaisia toimenpiteitä, vaan rannekkeet käyvät sellaisenaan elokuun 2021 Happy Hours -tapahtumassa.

Jos olet ostanut Happy Hours -rannekkeen, se vastaa laajuudeltaan Särkänniemi-ranneketta, ja voit käyttää sen vapaavalintaisena aukiolopäivänä 30.6.2021 asti. Voit myös vaihtoehtoisesti pyytää rahojen palautusta nettisivuillamme löytyvän lomakkeen avulla. Huomioithan, että muista Särkänniemen lipputuotteista kuin Happy Hours -rannekkeista emme palauta rahoja. Lue lisää!

Järjestetäänkö Särkänniemessä kesällä konsertteja tai tapahtumia?

Tällä hetkellä kaikki kesän konsertit ja tapahtumat on peruttu.

Koskeeko Kausikortin voimassaolon pidennys vain jo ostettuja Kausikortteja vai onko se voimassa myös tuleviin ostoihin? Mistä voin ostaa Kausikortin?

Kausikortin voimassaolon pidennys koskee myös kaikkia uusia Kausikortteja. Lue lisää Kausikortista.

Ostin alle 120-senttisen rannekkeen lapselleni, mutta luulen, että hän on ensi kesänä jo yli 120-senttinen. Mitä voin tehdä?

Tätä sattuu ihan normaaleinakin kesinä, sillä joskus lapset tuppaavat kasvamaan silmissä. Rannekkeen vaihto oikean kokoiseen onnistuu helposti paikan päällä huvipuiston lipunmyyntipisteissä, kunhan ranneke on käyttämätön eli siihen ei ole kirjoitettu päivämäärää ja se ei ole ranteeseen kiinnitetty. Kannattaa myös pitää tilausvahvistus mukana, niin asiointi nopeutuu. Maksatte vaihdosta vain erotuksen pienemmästä isompaan eli 5 € lisää.

Vaihto kannattaa tehdä heti huvipuistoon saapuessanne. Siitä on sitten hyvä kirmata uuden, isomman rannekkeen mukanaan tuomiin huveihin.

Olen tulossa huvipuistoon vammaisen ihmisen avustajan ominaisuudessa. Pitääkö minun maksaa huvipuiston pääsymaksu? Ja miten saan ostettua rannekkeen henkilölle, jota tulen avustamaan?

Särkänniemen normaalit avustajakäytännöt ovat voimassa myös poikkeuskesänä 2020, ja avustajaluvan saa tavalliseen tapaan veloituksetta lipunmyynnistämme. Rannekkeet tai muut lipputuotteet avustettavalle ostetaan verkkokaupasta tai K-Citymarketeista, ja sen jälkeen varataan paikat avustettavalle ja itselle varausjärjestelmän kautta.

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, näkö-, kuulo- tai kehitysvammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajaluvan, jolla avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajan tulee olla vähintään 15-vuotias henkilö. Avustajakorttia voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme. Avustettavan tulee olla mukana avustajakorttia haettaessa.

Useita kertoja kaudessa toistuvaa avustajan tarvetta varten (esim. kun avustettavalla on Kausikortti) voimme myöntää pysyvän avustajaluvan, jota ei tarvitse hakea lipunmyynnistä joka vierailulla erikseen. Pysyvät avustajaluvat tehdään vain Näsinneulan ala-aulan lipunmyynnissä.

Avustajan tarpeen todentamiseksi hyväksymme esimerkiksi EU:n Vammaiskortin, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Lue lisää Särkänniemestä Vammaiskorttikohteena täällä.

Kesän 2020 lipputuotteiden voimassaoloaikoja on pidennetty

Särkänniemen oli tarkoitus avautua vappuna 1.5.2020, mutta koronatilanteeseen liittyvällä viranomaismääräyksellä avaus viivästyi 13.6.2020 asti. Olemme pidentäneet huvipuiston aukioloaikoja syyskuun loppuun saakka korvataksemme alkukesän menetetyt päivät.

Ymmärrämme, että poikkeuksellinen kevät on tuonut päänvaivaa monelle. Siksi haluamme tehdä lippujemme käyttämisen mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi. Siksi kaikkien kesän 2020 lipputuotteiden voimassaoloaikoja on pidennetty.

Jos sinulla on kesälle 2020 ostettu lipputuote, sinun ei tarvitse tehdä sen suhteen yhtään mitään. Lippujen voimassaoloaikoja on pidennetty seuraavasti:

Rannekkeet, yksittäisliput, peli- ja herkkusetelit

Kaikki kesän 2020 rannekkeet, yksittäisliput sekä peli- ja herkkusetelit ovat voimassa kesäkauden 2020 lisäksi myös loppuvuoden 2020 sesongeissa (esim. Karmiva karnevaali 2020) sekä ensi vuonna 30.6.2021 asti. Tarkoituksenamme on aloittaa huvipuiston kesäkausi 2021 tuttuun tapaan vappuna, joten valinnanvaraa ensi kesän huvittelupäivälle on kahden kuukauden ajan.

Kausikortit

Kaikki kesän 2020 Kausikortit ovat voimassa seuraavan kesän 2021 päättäreihin asti eli ne sisältävät huvipuiston kahden kesäkauden lisäksi talvikauden kohteiden (Akvaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni) rajattoman käytön ja loppuvuoden 2020 sesongit (esim. Karmiva karnevaali).

Huomioithan, että aikaisemmin ilmoittamamme mukaisesti Kausikortti ei käy lipputuotteena Särkänniemi Happy Hours -tapahtumapäivään tai huvilaitteisiin pe 14.8.2020, vaan täysi-ikäisen kausikorttilaisen tulee ostaa tälle päivälle Happy Hours -ranneke tai Särkänniemi-ranneke (yli 120 cm). Päivä on K18.

Lahjakortit

Kaikkien Särkänniemen ladattavien lahjakorttien (joiden voimassaolo olisi päättynyt 1.3.2020 alkaen) käyttöaikaa on pidennetty automaattisesti 30.9.2020 asti.

Mikään näistä yllämainituista kohdista ei siis vaadi sinulta erityisiä toimenpiteitä, vaan pääset huvittelemaan Särkänniemeen heti kun se on mahdollista.

Toimimalla näin autat meitä varmistamaan, että huvipuiston jälleen avautuessa pystymme edelleen tarjoamaan sinulle ja muille asiakkaillemme ensiluokkaisia elämyksiä.

Asiakaspalautukset ovat päättyneet 30.6.2020

Ennakkoon ostetuille lipputuotteille oli mahdollista hakea rahallista palautusta 30.6.2020 mennessä. Kesän 2020 rannekkeet ovat kuitenkin voimassa 30.6.2021 asti, joten sinulla on vielä hyvin aikaa niitä käyttää. Happy hours -rannekkeista on palautusta mahdollista hakea 30.6.2020 jälkeenkin. Lisätietoa Happy Hours -rannekkeiden palautuksesta löydät täältä.

Edellinen Seuraava