Takaisin

Särkänniemi avataan rajoitetulle asiakasmäärälle 13.6.2020

Särkänniemen huvipuisto ja Koiramäki avataan 13.6.2020 vastuullisesti turvallisuus ja terveys edellä.

Päivitetty 4.6.2020

Särkänniemi avataan rajoitetulle asiakasmäärälle 13.6.2020 

Särkänniemen huvipuisto ja Koiramäki avataan 13.6.2020. Ennen virallista avajaispäivää kutsumme kausikorttilaiset huvittelemaan jo 11.–12.6. Tiedotamme näistä päivistä lisää lähiaikoina.

Avaamme vastuullisesti turvallisuus ja terveys edellä. Rajoitamme kapasiteettimme aluksi 20 prosenttiin normaalista, eli asiakasmäärä rajoitetaan selvästi pienemmäksi kuin viranomaiset edellyttävät.

Huomiothan, että huvipuiston alueelle ei ole kesällä 2020 ilmaista sisäänpääsyä, vaan kaikilta 3 vuotta täyttäneiltä vaaditaan vähintään sisäänpääsylippu (8,90 €).

Ravintola Näsinneula avasi ovensa 2.6.2020.

Lipun lisäksi tarvitaan ennakkovaraus

Toimintaohjeet ennen huvipuistoon saapumista 

  1. Osta liput ennakkoon Särkänniemen verkkokaupasta tai lähimmästä K-Citymarketista. Kaikki 3 vuotta täyttäneet tarvitsevat lipputuotteen. Rannekkeen vaihtoehto on sisäänpääsylippu, jolla pääsee myös yhteen laitteeseen. 
  2. Varaa paikkasi varausjärjestelmän kautta. Varausjärjestelmä avataan ennen huvipuiston avautumista. Linkki tulee tälle sivulle. HUOM! Huvipuistopäivän varaus ei ole vielä mahdollista. 
  3. Lue asiakkaiden turvallisuusohjeet. 
  4. Saavu varaamanasi päivänä ja nauti huvittelusta!

 

Toivomme että asiakkaat ostavat lipun ennakkoon. Myös päiväkohtainen paikkavaraus on tehtävä ennakkoon, jotta kukaan ei jäisi puiston ulkopuolelle rajoitusten voimassa ollessa. Lippujamme saa verkkokaupasta ja Särkänniemi-rannekkeita myös K-Citymarketeista.  

Haluamme varmistaa turvamääräysten toteutumisen kaikissa olosuhteissa sekä taata mahdollisuuden huvipuistopäivään ainakin heille, jotka rannekkeen ovat hankkineet. Rajoitusten voimassa ollessa kaikilta asiakkailta vaaditaan vähintään huvipuiston sisäänpääsylippu (8,90 €), joka oikeuttaa myös yhteen laiteajeluun. Alle 3-vuotiaat eivät edelleenkään tarvitse lippua, mutta heille pitää varata paikka varausjärjestelmästämme.

HUOM! Huvipuistopäivän varaus ei ole vielä mahdollista. Kerromme etukäteen tällä sivulla ja sosiaalisessa mediassa, milloin varausjärjestelmä aukeaa. 

Liput myydään lähtökohtaisesti ennakkoon, mutta jos päivän paikkavarauskapasiteettia on jäljellä, niitä saa ostettua myös portilta.   

Särkänniemi on tehnyt asiakkaille ohjeet turvallisen huvipuistopäivän varmistamiseksi, ja uudenlaiset turvakäytännöt ovat pääosassa myös henkilökuntamme koulutuksissa. Ohjeet perustuvat turvaväleihin jonoissa, laitteissa ja ravintoloissa, hygienia- ja puhtauskäytänteisiin sekä siihen, että Särkänniemeen tullaan vain täysin terveenä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Milloin Särkänniemi avataan?

Särkänniemen huvipuisto, Akvaario ja Koiramäen eläinpuisto avataan 13.6.2020. Näsinneulan näköalatasanne ja Planetaario pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Mitoitamme huvittelutarjontamme uuteen kapasiteettiin sopivaksi niin, että huvittelu on mahdollista väljästi. Joudumme kuitenkin pitämään toistaiseksi suljettuina muutaman huvilaitteen (Koskiseikkailu, Trombi, Tattiralli ja Regatta), leikkipaikan (mm. Angry Birds Landin Seikkailurata ja Koiramäellä Drakkulan linna) sekä osan ravintoloista ja muista myyntipisteistä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Mitkä ovat Särkänniemen aukioloajat kesällä 2020?

Särkänniemen ajankohtaiset aukioloajat löytyvät Aukioloajat-sivulta.

Onko huvipuiston alueelle ilmainen sisäänpääsy kesällä 2020?

Huvipuiston alueelle ei ole kesällä 2020 ilmaista sisäänpääsyä, vaan kaikilta 3 vuotta täyttäneiltä vaaditaan vähintään sisäänpääsylippu (8,90 €). Sisäänpääsy onnistuu myös Särkänniemi-rannekkeella, Huvilaiterannekkeella tai Kausikortilla, jolloin erillistä sisäänpääsylippua ei tarvita.

Huomioithan, että Koiramäen eläinpuiston ja Akvaarion liput eivät oikeuta sisäänpääsyyn huvipuiston alueelle.

Minkä lipun tarvitsen Koiramäen eläinpuistoon?

Jos olet tulossa viettämään kesäpäivää Koiramäen eläinpuistoon, sinun tarvitsee vain ostaa Koiramäki-lippu ja saapua vierailulle haluamanasi päivänä aukioloaikojen puitteissa.

Jos haluat päivän aikana vierailla myös Särkänniemen huvipuiston puolella, mutta et halua huvitella huvilaitteissa, tarvitset Koiramäki-lipun lisäksi huvipuiston sisäänpääsylipun. Huvipuistovierailua varten sinun tulee myös varata paikkasi etukäteen varausjärjestelmämme kautta.

Kaikkein kätevimmin vierailu Särkänniemessä onnistuu Särkänniemi-rannekkeella, joka sisältää huvipuiston sisäänpääsyn, kaikki huvittelijan pituudelle sallitut huvilaitteet, Koiramäen eläinpuiston sekä Akvaarion. Myös Särkänniemi-rannekkeella tulee varata vierailupäivä ennakkoon varausjärjestelmässämme.

Alle 3-vuotiaat eivät tarvitse lipputuotetta Koiramäkeen tai muualle Särkänniemeen, mutta jos he vierailevat huvipuiston puolella, heillekin pitää varata paikka varausjärjestelmässä.

Miten pidätte huolen siitä, että huvittelu Särkänniemessä on turvallista kesällä 2020?

Turvallisuus on huvipuistoalalla kaikkien tärkein asia, ja olemme ketterästi pitkin kevättä varautuneet koronavirustilanteen vaatimiin varotoimiin. Olemme laatineet asiakkaillemme ohjeet turvallisen huvipuistopäivän varmistamiseksi, ja uudenlaiset turvakäytännöt ovat pääosassa myös henkilökuntamme koulutuksissa.

Ohjeet perustuvat turvaväleihin jonoissa, laitteissa ja ravintoloissa, hygienia- ja puhtauskäytänteisiin sekä siihen, että Särkänniemeen tullaan vain täysin terveenä. Pyydämme asiakkaitamme noudattamaan ohjeita, jotta huvittelu olisi kaikille turvallista eikä tartuntariskejä Särkänniemessä syntyisi.

Olen ostanut rannekkeen/Kausikortin hyvissä ajoin. Täytyykö minun silti varata paikka, kun tulen huvittelemaan?

Kyllä, kaikkien asiakkaiden on varattava paikka huvipuistoon etukäteen. Kausikorttilaisten tulee tehdä varaus jokaiselle päivälle, jolloin he ovat tulossa huvittelemaan. Varausjärjestelmä tulee tälle sivulle lähiaikoina.

Maksaako huvittelupäivän varaaminen?

Huvittelupäivän varaus ei itsessään maksa mitään, vaan liput tarvitaan erikseen. Lippujamme saa ostettua verkkokaupasta ja Särkänniemi-rannekkeita myös K-Citymarketeista. Rajoitusten voimassa ollessa kaikilta asiakkailta vaaditaan vähintään huvipuiston sisäänpääsylippu (8,90 €), joka oikeuttaa myös yhteen laiteajeluun.

Pitääkö seurueen alle 3-vuotiaille ostaa lipputuote tai varata paikka etukäteen?

Alle 3-vuotiaat eivät tarvitse lipputuotetta, mutta heille pitää varata paikka varausjärjestelmästämme.

Onko varausjärjestelmässä jokin rajoitus sisäänpääsykerroille per asiakas? Tulevatko kaikki kesän aukiolopäivät varausmahdollisiksi kerralla vai pienemmissä erissä?

Sisäänpääsykertojen määrää ei rajoiteta, mutta asiakkailla pitää olla joka käynnillä lipputuote. Kesä tulee varattavaksi muutamissa erissä.

Miten aiotte estää ”varmuuden vuoksi” tehdyt paikkavaraukset? Ja sen, etteivät ihmiset jätä saapumatta varattuna ajankohtana?

Monitoroimme varausjärjestelmää aktiivisesti ja puutumme väärinkäytöksiin tilanteen mukaan. Kannustamme kaikkia asiakkaita perumaan varauksen järjestelmässä, mikäli tulo peruuntuu esim. sairaustapauksen vuoksi. Varatun huvittelupäivän voi peruuttaa myös viime tingassa, jotta päivä vapautuu muille varattavaksi.

Pääseekö kausikorttilaisen vanhempi ilmaiseksi sisään huvipuistoon saattajaksi?

Kausikorttilaisten omina ennakkopäivinä 11.–12.6.2020 yksi aikuinen pääsee yhden alaikäisen kausikorttilaisen seuraksi veloituksetta. Huvipuiston varsinaisina aukiolopäivinä 13.6. alkaen myös kausikorttilaisen saattaja tarvitsee lipputuotteen (vähintään huvipuiston sisäänpääsylippu 8,90 €).

Aiempina vuosina on ollut mahdollista päivittää kuluvan päivän ranneke seuraavalle päivälle edullisemmin. Onko se mahdollista kesällä 2020?

Valitettavasti olemme joutuneet tänä poikkeuksellisena kesänä luopumaan seuraavan päivän rannekkeista asiakaskapasiteetin rajaamisen vuoksi.

Kuinka kauan kesän 2020 rajoitukset kestävät?

Emme ikävä kyllä osaa sanoa, kauanko rajoitukset kestävät. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä, kuinka koronavirusepidemia Suomessa etenee ja mitkä vaikutukset ovat pitkällä tähtäimellä. On edelleen mahdollista, että puisto vaikka määrätään kesken kauden suljettavaksi, jos epidemiatilanne pahenee, ja silloin meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa määräyksiä.

Toteutamme huvipuiston avaamisen niin turvallisesti ja varovaisesti kuin se on mahdollista, jotta ainakaan Särkänniemi ei olisi syynä tartuntamäärien mahdolliseen kasvuun. Toivomme tietysti, että rajoituksia päästään purkamaan jo kesän aikana. Ennen huvittelupäivää kannattaa tutustua tarkemmin laatimiimme turvallisuusohjeisiin.

Suomen hallitus linjasi 19.5.2020, että ravintolat voivat avata ovensa asiakkaille 1.6. Milloin Särkänniemen ravintolat avataan?

Ravintola Näsinneula avasi ovensa 2.6.2020. Pöytävarauksia ravintolaan voi tehdä tästä

Särkänniemen muut ravintolat, kahvilat ja pikaruoka- ja herkkukioskit avataan silloin, kun huvipuisto aukeaa. Suomen hallituksen antamien määräysten mukaisesti huvipuiston kolmesta buffetravintolasta Maisemaravintola Välke ja Ravintola Riemu pysyvät toistaiseksi suljettuina. Pizzeria Pellessä tarjoillaan buffetin sijaan valmiita pizzasliceja.

Myös osa muista myyntipisteistä on toistaiseksi suljettu. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Myyntipisteissä suositaan valmiiksi ja yksittäin pakattuja tuotteita, mikä vaikuttaa tuotevalikoimaan.

Suomen hallitus linjasi 22.4.2020, että kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat on peruttu 31.7.2020 asti. Miten tämä vaikuttaa Särkänniemeen?

Hallitus ja aluehallintovirasto ovat todenneet, että rajoitus ei koske huvipuistoja, mutta huvipuistoissakaan ei saa järjestää yli 500 hengen yleisötapahtumia. Särkänniemi siis avautuu, mutta konsertit ja muu lavalla tapahtuva ohjelma on peruttu ainakin kesäkuulta ja heinäkuulta.

Järjestetäänkö Särkänniemi Happy Hours -tapahtuma elokuussa 2020? Pääseekö sinne Kausikortilla?

Särkänniemi Happy Hours -huvipuistofestarit ollaan tällä hetkellä järjestämässä suunnitelman mukaan pe 14.8.2020. Tähän voi kuitenkin tulla muutoksia viranomaispäätösten myötä. Tiedotamme mahdollisista peruuntumisista somekanavissamme ja nettisivuillamme.

Aikaisemmin ilmoittamamme mukaisesti Kausikortti ei käy lipputuotteena Särkänniemi Happy Hours -tapahtumapäivään tai huvilaitteisiin, vaan kausikorttilaisen tulee ostaa tälle päivälle Happy Hours -ranneke tai Särkänniemi-ranneke (yli 120 cm).

Järjestetäänkö Särkänniemessä kesällä konsertteja tai tapahtumia?

Tällä hetkellä kaikki kesän konsertit ja tapahtumat elokuun Särkänniemi Happy Hours -huvipuistofestareita lukuun ottamatta on peruttu.

Voiko Särkänniemen verkkokaupasta ostaa tällä hetkellä tuotteita?

Kyllä voi. Käsittelemme ja postitamme verkkokaupan tilauksia sitä mukaan, kun niitä tulee. Huomioithan, että noudettavat tilaukset voi noutaa huvipuiston lipunmyynnistä 13.6. alkaen. Ryhmävarausten osalta nouto voidaan sopia erikseen. Ryhmävarausten noutojärjestelyjä voi tiedustella osoitteesta asiakaspalvelu@sarkanniemi.fi.

Koskeeko Kausikortin voimassaolon pidennys vain jo ostettuja Kausikortteja vai onko se voimassa myös tuleviin ostoihin? Mistä voin ostaa Kausikortin?

Kausikortin voimassaolon pidennys koskee myös kaikkia uusia Kausikortteja. Lue lisää Kausikortista.

Ostin alle 120-senttisen rannekkeen lapselleni, mutta luulen, että hän on ensi kesänä jo yli 120-senttinen. Mitä voin tehdä?

Tätä sattuu ihan normaaleinakin kesinä, sillä joskus lapset tuppaavat kasvamaan silmissä. Rannekkeen vaihto oikean kokoiseen onnistuu helposti paikan päällä huvipuiston lipunmyyntipisteissä, kunhan ranneke on käyttämätön eli siihen ei ole kirjoitettu päivämäärää ja se ei ole ranteeseen kiinnitetty. Kannattaa myös pitää tilausvahvistus mukana, niin asiointi nopeutuu. Maksatte vaihdosta vain erotuksen pienemmästä isompaan eli 5 € lisää.

Vaihto kannattaa tehdä heti huvipuistoon saapuessanne. Siitä on sitten hyvä kirmata uuden, isomman rannekkeen mukanaan tuomiin huveihin.

Olen tulossa huvipuistoon vammaisen ihmisen avustajan ominaisuudessa. Pitääkö minun maksaa huvipuiston pääsymaksu? Ja miten saan ostettua rannekkeen henkilölle, jota tulen avustamaan?

Särkänniemen normaalit avustajakäytännöt ovat voimassa myös poikkeuskesänä 2020, ja avustajaluvan saa tavalliseen tapaan veloituksetta lipunmyynnistämme. Rannekkeet tai muut lipputuotteet avustettavalle ostetaan verkkokaupasta tai K-Citymarketeista, ja sen jälkeen varataan paikat avustettavalle ja itselle varausjärjestelmän kautta.

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, näkö-, kuulo- tai kehitysvammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajaluvan, jolla avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajan tulee olla vähintään 15-vuotias henkilö. Avustajakorttia voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme. Avustettavan tulee olla mukana avustajakorttia haettaessa.

Useita kertoja kaudessa toistuvaa avustajan tarvetta varten (esim. kun avustettavalla on Kausikortti) voimme myöntää pysyvän avustajaluvan, jota ei tarvitse hakea lipunmyynnistä joka vierailulla erikseen. Pysyvät avustajaluvat tehdään vain Näsinneulan ala-aulan lipunmyynnissä.

Avustajan tarpeen todentamiseksi hyväksymme esimerkiksi EU:n Vammaiskortin, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Lue lisää Särkänniemestä Vammaiskorttikohteena täällä.

Kesän 2020 lipputuotteiden voimassaoloaikoja on pidennetty

Särkänniemen oli tarkoitus avautua vappuna 1.5.2020, mutta koronatilanteeseen liittyvällä viranomaismääräyksellä avaus viivästyi. Avaamme Särkänniemen 13.6.2020. Tutkailemme myös vaihtoehtoja sille, että jatkaisimme kesän huvipuistokautta syyskuun loppuun saakka korvataksemme alkukesän menetetyt päivät.

Ymmärrämme, että poikkeuksellinen kevät on tuonut päänvaivaa monelle. Siksi haluamme tehdä lippujemme käyttämisen mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi.

Jos sinulla on kesälle 2020 ostettu lipputuote, sinun ei tarvitse tehdä sen suhteen yhtään mitään. Lippujen voimassaoloaikoja on pidennetty seuraavasti.

Rannekkeet, yksittäisliput, peli- ja herkkusetelit

Kaikki kesän 2020 rannekkeet, yksittäisliput sekä peli- ja herkkusetelit ovat voimassa kesäkauden 2020 lisäksi myös loppuvuoden 2020 sesongeissa (esim. Karmiva karnevaali 2020) sekä ensi vuonna 30.6.2021 asti. Tarkoituksenamme on aloittaa huvipuiston kesäkausi 2021 tuttuun tapaan vappuna, joten valinnanvaraa ensi kesän huvittelupäivälle on kahden kuukauden ajan.

Kausikortit

Kaikki kesän 2020 Kausikortit ovat voimassa seuraavan kesän 2021 päättäreihin asti eli ne sisältävät huvipuiston kahden kesäkauden lisäksi talvikauden kohteiden (Akvaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni) rajattoman käytön ja loppuvuoden 2020 sesongit (esim. Karmiva karnevaali).

Huomioithan, että aikaisemmin ilmoittamamme mukaisesti Kausikortti ei käy lipputuotteena Särkänniemi Happy Hours -tapahtumapäivään tai huvilaitteisiin pe 14.8.2020, vaan täysi-ikäisen kausikorttilaisen tulee ostaa tälle päivälle Happy Hours -ranneke tai Särkänniemi-ranneke (yli 120 cm). Päivä on K18.

Lahjakortit

Kaikkien Särkänniemen ladattavien lahjakorttien (joiden voimassaolo olisi päättynyt 1.3.2020 alkaen) käyttöaikaa on pidennetty automaattisesti 30.9.2020 asti.

Mikään näistä yllämainituista kohdista ei siis vaadi sinulta erityisiä toimenpiteitä, vaan pääset huvittelemaan Särkänniemeen heti kun se on mahdollista.

Toimimalla näin autat meitä varmistamaan, että huvipuiston jälleen avautuessa pystymme edelleen tarjoamaan sinulle ja muille asiakkaillemme ensiluokkaisia elämyksiä.

Asiakaspalautukset

Elämässä tulee joskus eteen tilanteita, joissa tulevaisuutta on vaikea suunnitella etukäteen. Sinun on mahdollista hakea ennakkoon ostamillesi lipputuotteille palautusta. Palautuksia kesän 2020 tuotteista tulee hakea 30.6.2020 mennessä.

Palautusvaihtoehdot:

Lahjakortti

Tarjoamme ensisijaisena palautusvaihtoehtona ostettujen tuotteiden arvoista Särkänniemen ladattavaa lahjakorttia, joka on voimassa 30.6.2021 asti. Lahjakortilla voit tehdä ostoksia paikan päällä Särkänniemen myyntipisteissä ja Ravintola Näsinneulassa.

Hakiessasi palautusta sinun tulee esittää ostoksistasi kuitti ja postittaa ostamasi tuotteet meille verkkosivuiltamme löytyvän tulostettavan lomakkeen kera.

Rahapalautus

Voit myös hakea ostamistasi tuotteista rahapalautusta. Hakiessasi palautusta sinun tulee esittää ostoksistasi kuitti ja postittaa ostamasi tuotteet meille verkkosivuiltamme löytyvän tulostettavan lomakkeen kera. Rahapalautuksista peritään käsittelymaksu 4,50 €/tilaus.

Tulosta lomake palautusta varten täältä. Postita lomake yhdessä palautettavien lipputuotteiden ja kuitin kanssa osoitteeseen: Palvelutoimisto, Tampereen Särkänniemi Oy, 33230 Tampere. Käsittelemme viestit saapumisjärjestyksessä, mutta palvelussamme on viivettä.

Asiakaspalvelu

Palvelemme asiakkaita sähköpostiosoitteessa asiakaspalvelu@sarkanniemi.fi. Käsittelemme kaikki viestit saapumisjärjestyksessä, ja pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin viikon sisällä.

Edellinen Seuraava