Takaisin

Koiramäen joulu

Tervetuloa mukaan leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen tonttujen ja eläinasukkaiden kanssa.

Koiramäen joulu

Koiramäen eläinpuistossakin pidetään joulun aikaan taukoa työnteosta ja rauhoitutaan nauttimaan kiireettömästä ajasta yhdessä läheisten kanssa. Tervetuloa mukaan leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen tonttujen kanssa. Koiramäen joulu vie joulun tunnelmaan, ja se onkin muodostunut tamperelaisten ja Tampereen-matkailijoiden jokavuotiseksi perinteeksi.

Koiramäen joulua juhlitaan jälleen joulukuussa 2018:

LA–SU 1.–2.12. klo 15–19

LA–SU 8.–9.12. klo 15–19

LA–SU 15.–16.12. klo 15–19

TO–PE 27.–28.12. klo 15–19

Katso muiden kohteiden aukioloajat kalenterista.

Jouluaskarteluja, tonttuleikkejä

Tontut ovat avanneet pajansa Koiramäen eläinpuiston vanhoihin rakennuksiin, ja niissä pääsee itsekin askartelemaan ja puuhastelemaan jouluisasti. Askartele vaikkapa joulukortteja ja tule kuorruttamaan pipareita. Tassuteatterin lavalla Koiramäen Tilta-maskotti ja tontut vetävät hauskoja tonttuleikkejä.

Koiramäestä löytyy paljon jännittäviä leikkipaikkoja. Tule Koiramäen taloon laskemaan liukumäkeä uunin luukusta ulos tai leikkimään vanhanajan puuleluilla. Maatilan tallissa pääset hoitamaan leikkihevosia ja -lehmiäDrakkulan linna on hurjasta ulkomuodostaan huolimatta hauska leikkipaikka, jossa voi kiipeillä monessa kerroksessa ja  laskea liukumäkiä. Koiramäen pihapiirin Narunvedosta voittaa joka kerralla mukavia palkintoja.

Jutulle Joulupukin ja porojen kanssa

Joulupukki pitää joulunalusviikonloppuina majaa Koiramäessä, se kun on hyvä välietappi Rovaniemen ja etelän välissä. Joulupukille pääsee kuiskimaan lahjatoiveita ja tämän kanssa pääsee myös valokuvaan Kimnaasissa. Pukin porot puolestaan majailevat aitauksessa Koiramäen kaupungin takana.

Koiramäessä pääset tapaamaan myös maatilan eläimiä joulunvietossa. Ruukin Patruuna Töttermanin tallissa sekä maatilan piha-aitauksissa vierailuasi odottavat villasika Maurix, minipossut Maisa ja Pipsa, lampaat, kanit, vuohet ja aasit. Koiramäessä pääsee kokeilemaan poniratsastusta, ja minipossujen Maisan ja Pipsan leikkihetkiä pääsee seuraamaan tallissa.

Jouluherkkuja ja jouluisia ostoksia

Kaupungin kupeessa oleva Kahvila von Guggelböö tarjoilee maistuvia joululeivonnaisia sekä suolaisia herkkuja. Istahda hetkeksi nauttimaan kuppi kuumaa tai maistamaan maukasta joulupuuroa. Tropin & Nekun Apteekin purnukoista löytyy karamelleja ja vanhanajan nekkuja. Sisäänpääsylipun hintaan sisältyviä vaahtokarkkeja sekä kioskissa myytävää makkaraa voi paistaa Drakkulan linnan edustalla.

Vanhan ajan puodeissa on mukava tehdä ostoksia. Koiramäen kaupungin puodeista löydät helposti mieleiset lahjat ja tuliaiset. Gunnas Kirjakauppa on kirjojen ystävän paratiisi ja Tropin & Nekun Apteekki on vanhan ajan makeisten ystäville.

piparkakkutalo, Koiramäen joulu, Koiramäki, Särkänniemi

Edellinen Seuraava