Takaisin

Koiramäen joulu

Tervetuloa Koiramäen Tonttukouluun sekä leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen asukkaiden, Joulupukin ja tonttujen kanssa marras-joulukuussa 2020!

Koiramäen joulu

Tervetuloa Koiramäen Tonttukouluun sekä leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen asukkaiden, Joulupukin ja tonttujen kanssa marras-joulukuussa 2020!
Koiramäen eläinpuistossakin pidetään joulun aikaan taukoa työnteosta ja rauhoitutaan nauttimaan kiireettömästä ajasta yhdessä läheisten kanssa. Koiramäen joulussa saat kokea, miten ennen vanhaan puuhailtiin, ja pääset tapaamaan Koiramäen eläimet sekä Joulupukin poroineen. Koiramäen joulua vietetään lauantaisin ja sunnuntaisin 28.11.–27.12.2020 klo 15-19. Muiden kohteiden aukiolot löytyvät aukiolokalenterista. Koiramäen joulun liput tulevat myyntiin 2.11.2020.

Koiramäen tonttukoulu

Muutaman kerran sadassa vuodessa käy niin, että Joulupukki hoksaa joulun lähestyessä tarvitsevansa lisää henkilökuntaa. Niin kävi taas tänä syksynä, kun alati piteneviä lahjatoivelistoja selatessaan Pukki tuumasi, että tonttureservi ei kerta kaikkiaan riitä.

Näissä tilanteissa Joulupukki on perinteisesti kouluttanut tontun tehtäviin lapsia, mutta kuinkas sen tällä kertaa toteuttaisi kätevimmin, kun tonttukoulu on yleensä sijainnut Korvatunturilla mutta suurin osa Suomen lapsista asuu huomattavasti etelämpänä?

Kaikeksi onneksi Joulupukki on jo monena vuonna parkkeerannut joulunalusviikonlopuiksi Koiramäkeen, joka on sopiva välietappi Korvatunturin ja etelän välissä. Koiramäen väki toivotti Tonttukoulun lämpimästi tervetulleeksi, ja etenkin Elsa ja Kille olivat uudesta Tonttukoulusta innoissaan: nythän heistäkin voisi tulla oikeita tonttuja!

Joulupukki, tontut ja Koiramäen asukkaat toivottavat kaikki vieraat tervetulleiksi Koiramäen tonttukouluun. Kiertämällä Koiramäen eri pisteissä voit suorittaa oppitunteja ja kerätä leimoja tonttupassiin. Kun saat leimoja riittävästi, Joulupukki myöntää sinulle tonttudiplomin todisteeksi siitä, että olet pätevä Joulupukin pikku apulainen! Diplomi oikeuttaa esimerkiksi lahjojen jaon suorittamiseen jouluaattona.

Kierrä jouluiset puuhapajat

Koiramäen joulusta löytyy erilaisia jouluisia puuha- ja käsityöpajoja. Koristele piparit leivontatonttujen piparipajassa, kirjoita joulukortti läheiselle tai joulukirje Joulupukille Sinellin postitonttupajassa Mummulassa ja paketoi lahja eläinystävällesi Purinan paketointitonttupajassa. Pirkanmaan Taitokeskuksen käsityötonttupajassa voit myös pientä tarvikemaksua vastaan taiteilla paperinarusta esimerkiksi kuusenkoristeita tai vaikkapa oman olkipukin! Kaikki puuhapajat käyvät myös oppitunnista Tonttukoulussa.

Koiramäki täynnä ohjelmaa

Koiramäen Elsa ja Kille ovat innoissaan siitä, että Koiramäen pihapiiri on täyttynyt tontuista ja tonttukoululaisista, ja he ovat itsekin innokkaita osallistumaan tonttukouluun. He myös esittävät Koiramäen asiakkaille Elsan ja Killen joulujekku -näytelmää jokaisena aukiolopäivänä. Ohjelmaa riittää Koiramäessä muutenkin: Tampereen seurakuntien joululauluhetket rytmittävät tapahtumaa, ja SuperSamin tonttuseikkailu opettaa pienille tonttukoululaisille tonttumaisia etsimis- ja suunnistustaitoja. Tarkka ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Eläinten joulu

Eläimet viettävät joulua mukavasti Koiramäen tallissa sekä – esimerkiksi villasikojen tapauksessa – ulkoaitauksissa. Tule tapaamaan kesältä tuttuja eläinystäviä, kuten minipossuja Maisaa ja Pipsaa, sekä kokeile poniratsastusta tai kärryajelua ponin kyydissä. Lisäksi Joulupukki on tuonut Koiramäkeen mukanaan pari poroa, kuten menevän Moro-poron.

Jouluiset ostokset ja herkut

Jos nälkä yllättää, Drakkulan linnan kupeessa voit paahtaa makkaraa ja vaahtokarkkeja nuotiolla. Ulkomyyntipisteistä on saatavilla niin maukasta makkaraa sekä valmiiksi paistettuna että itse paistettavaksi. Tarjolla on myös täyttävää riisipuuroa sekä lättyjä. Kahvila von Guggelböö Koiramäen kaupungissa tarjoilee jouluisia kahvilatuotteita moneen makuun ja erikoisruokavalioon sopivasti. Gunnas Kirjakaupassa ja Tropin & Nekun Apteekissa on mahdollista tehdä jouluisia ostoksia vaikkapa pukinkonttiin.

Osta liput

Koiramäen joulun liput tulevat myyntiin verkkokauppaan 2.11.2020. Osta päiväkohtaiset liput hyvissä ajoin ja säästä! Koiramäen joululipulla huvittelet Koiramäen joulussa ja nautit tapahtuman ohjelmasta, kun taas Jouluranneke sisältää Koiramäen lisäksi vierailun Akvaariossa ja Näsinneulassa.

Edellinen Seuraava