Takaisin

Koiramäen joulu

Koiramäen joulun liput ovat nyt myynnissä!

Osta lippusi tästä

Katso kaikki liput & rannekkeet

Tervetuloa tunnelmalliseen Koiramäen jouluun!

Koiramäen eläinpuistossakin pidetään joulun aikaan taukoa työnteosta ja rauhoitutaan nauttimaan kiireettömästä ajasta yhdessä läheisten kanssa. Koiramäen joulussa saat kokea, miten ennen vanhaan puuhailtiin, ja pääset tapaamaan Koiramäen eläimet sekä Joulupukin poroineen. Tervetuloa mukaan leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen tonttujen kanssa.

Koiramäki vie joulun tunnelmaan, ja siellä vierailu onkin muodostunut tamperelaisten ja Tampereen-matkailijoiden jokavuotiseksi joulunalusperinteeksi. Tapahtuman liput ovat nyt myynnissä Särkänniemen verkkokaupassa! 

Koiramäen joulu on avoinna la–su 30.11.–22.12.2019 ja pe–la 27.–28.12.2019 klo 15–19.

Alle 3-vuotiaat vierailevat tapahtumassa ja Särkänniemen ympärivuotisissa elämyskohteissa (Akvaario, Näsinneulan näkötorni) ilmaiseksi. Huomioithan, että Planetaarion elokuvat eivät sovellut alle 3-vuotiaille. Tarkista elämyskohteiden aukioloajat kalenterista.

Osta liput

Liput tapahtumaan kannattaa ostaa hyvissä ajoin ennakkoon. Jouluranneke ranteessa tai sisäänpääsylippu kourassa on helppo astella lipunmyyntijonojen ohi suoraan joulun hauskimpiin huvituksiin. Valitse alta lipputuotteesi. Huomioithan, että Särkänniemen verkkokaupasta tilattuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin (Kuluttajansuojalaki 38/1978, 6. luku, 16 § (30.12.2013/1211)).

Päiväkohtainen Koiramäen joululippu alk. 7,90 €

Valitse Koiramäen joulun vierailupäiväsi hyvissä ajoin ja säästä! Päiväkohtaiset Koiramäen joulun liput ovat verkkokaupassa myynnissä aluksi hyvinkin edulliseen hintaan, joka nousee dynaamisesti tapahtuman lähestyessä. Joten jos haluat varmistua mahdollisimman edullisesta hinnasta, kannattaa lippuostokset tehdä mahdollisimman varhain. Tarkista päiväkohtainen hinta Särkänniemen verkkokaupasta. Osta liput!

Koiramäen joululippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn Koiramäen eläinpuistoon joulutapahtuman aikaan. Koiramäen joululipulla pääset mm. tekemään jouluisia askarteluja, leikkimään Koiramäellä, koristelemaan pipareita ja tapaamaan joulupukin ja satumaatilan eläinystävät. Päiväkohtainen Koiramäen joululippu on käytettävä ennakkoon valitsemanasi Koiramäen joulun aukiolopäivänä.

Koiramäen joululippu – porttihinta 16,90 €, osta lippusi nyt edullisemmin ennakkoon hintaan 14,90 € verkkokaupasta tai valituista K-ryhmän myyntipisteistä ajalla 15.11.–28.12.2019!

Koiramäen joululippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn Koiramäen eläinpuistoon joulutapahtuman aikaan. Koiramäen joululipulla pääset mm. tekemään jouluisia askarteluja, leikkimään Koiramäellä, koristelemaan pipareita ja tapaamaan joulupukin ja satumaatilan eläinystävät. Tämän Koiramäen joululipun voi käyttää minä tahansa Koiramäen joulun aukiolopäivänä.

Jouluranneke – porttihinta 24,90 €, osta ranneke nyt edullisemmin ennakkoon hintaan 22,90 € verkkokaupasta!

Joulurannekkeella pääset kokemaan kaikki Koiramäen joulun huvit ja talvikauden kohteet (Akvaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni). Joulurannekkeen voi käyttää minä tahansa Koiramäen joulun aukiolopäivänä.

Kesän 2020 Kausikortilla ilmaiseksi Koiramäen jouluun!

Kun ostat ensi kesän 2020 Kausikortin 28.12.2019 mennessä, huvittelet Särkänniemen tunnelmallisessa Koiramäen joulussa ilmaiseksi tapahtuman aukioloaikojen puitteissa 30.11.–28.12.2019. Kausikortti 2020 vastaa tapahtumassa Jouluranneketta, joka sisältää sisäänpääsyn tapahtumaan sekä ympärivuotiset elämyskohteet Akvaarion, Planetaarion ja Näsinneulan näkötornin.

Kausikortin 2020 haltijan seurue saa Koiramäen joulun 2019 Joulurannekkeet ja pääsyliput portilla 50 % alennuksella. Etu koskee paikan päältä Särkänniemen lipunmyynnistä ostettuja normaalihintaisia lipputuotteita. Tarjousta ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Osta Kausikortti!

Ohjelma 2019

Koiramäessä

15.00–15.20 Tilta vastaanottamassa vieraat Koiramäen portilla
15.30 Tonttujumppa Tassuteatterilla
16.00 Villasikojen pakettileikkihetki villasika-aitauksella
16.30 Tonttuleikkejä ja -lauluja Tassuteatterilla
17.00 Porojen ruokintahetki poroaitauksella
17.30–17.45 Joulukulkue, lähtö Patruuna von Töttermanin tallilta
18.00 Tonttujumppa Tassuteatterilla
18.30 Fire Ladyn tulishow Koiramäen portin vieressä (ei näytöstä la 30.11.)
18.40–19.00 Tilta sanomassa heipat vieraille Koiramäen portilla

Näsinneulan rakennuksessa

11.30 Planetaarionäytös (Huom. 21.–22.12. ja 27.–28.12. ei näytöstä)
12.00 Akvaarion ruokintanäytös
13.30 Planetaarionäytös (Huom. 21.–22.12. ja 27.–28.12. klo 14)
14.00 Akvaarion ruokintanäytös
15.00 Planetaarionäytös

Jutulle joulupukin kanssa

Joulupukki pitää joulunalusviikonloppuina majaa Koiramäen eläinpuistossa, se kun on hyvä välietappi Korvatunturin ja etelän välissä. Käy kuiskuttamassa lahjatoiveesi pukin korvaan ja pyydä tämä mukaan jouluiseen yhteiskuvaan!

Joulupukki on tavattavissa Koiramäessä kaikkina Koiramäen joulun tapahtumapäivinä klo 15–19. Huomioithan, että alkuperäisistä tiedoista poiketen Joulupukin maja löytyy Koiramäen talosta, ei siis viereisestä Mummulasta. Välillä Joulupukki myös jaloittelee ympäri Koiramäkeä.

Satumaatilan eläimet

Koiramäen joulussa tapaat satumaatilan hurmaavat eläimet joulunvietossa. Patruuna Töttermanin tallissa sekä maatilan piha-aitauksissa vierailuasi odottavat villasiat, minipossut, lampaat, kanit, vuohet ja aasit. Uusin asukkaamme Alli on suloinen sekoitus villasikaa ja minipossua.

Villasiat

Koiramäessä asustaa ympärivuotisesti kaksi pörheää villasikaa: vaalea Manta ja ruskea Max. Villasiat ovat älykkäitä ja sympaattisia eläimiä, jotka kaipaavat paljon huomiota ja tekemistä. Manta ja Max nauttivatkin paljon päivittäisistä leikkihetkistä. Tervetuloa seuraamaan villasikojen pakettileikkihetkeä villasika-aitaukselle klo 16.

Joulupukin porot

Kas kummaa! Näin joulun alla Koiramäessä majailee ihka oikeita joulupukin poroja suoraan Korvatunturilta. Tervetuloa seuraamaan porojen ruokintahetkeä poroaitaukselle Koiramäen kaupungin taakse klo 17.

Kärryajelu ja lasten poniratsastus

Koiramäen joulun vierailla on mahdollisuus ponikärryajelun kokeilemiseen. Lapset voivat halutessaan kokeilla myös poniratsastusta. Poniratsastuksen liput ovat myynnissä seuraavilla Koiramäen myyntipisteillä hintaan 5 € / ratsastus: Gunnas Kirjakauppa, Kahvila von Guggelböö, Hurtan Hattara & Tötterö ja Narunveto.

Joulupajat

Tontut ovat avanneet pajansa Koiramäen eläinpuiston vanhoihin rakennuksiin, ja niissä pääsee itsekin askartelemaan ja puuhastelemaan jouluisasti.

Askartelupaja

Sinellin valloittava, jouluinen askartelupaja löytyy Prännäristä Koiramäen maatilalta. Pajassa tehdään jouluaiheisia askarteluja, ja jotain pientä kivaa askarreltavaa voi myös ostaa Prännäristä kotiin.

Piparipaja

Prännärin takana sijaitsevassa teltassa sijaitsee tunnelmallinen piparipaja. Dr. Oetkerin makoisilla koristeilla taiteilet mitä mielikuvituksellisimpia joulupipareita.

Paketoi lahja karvakaverille

Joulun aikaan on ihana muistaa myös nelijalkaista perheenjäsentä! Tämän joulun uutuutena Raatihuoneelta löytyy Hau-Haun työpaja, jossa voi paketoida maistuvan herkkulahjan omalle, sukulaisen tai vaikka ystäväsi koiralle. Iloiset tontut ovat mukana jouluisessa aherruksessa. He ovat valinneet valmiiksi lihaisia koiran herkkuja ja maistuvia puruluita, joista voit valita mieleisesi. Näillä eväillä onnistut varmasti!

Hau-Haun herkut ovat vehnättömiä ja lihaisia koiran makupaloja. Voit käyttää herkkua koiran palkitsemiseen treenikentällä, aktivointiin kotona tai arkisiin hemmotteluhetkiin. Ilahduta koiraasi laadukkailla Hau-Hau herkuilla!

Hau-Haun puruluut ovat parasta purtavaa koirallesi. Puruluut tekevät hyvää koiran ikenille ja auttavat tukemaan hyvää hammashygieniaa. Maistuvaa ajanvietettä koirallesi! Lue lisää: www.hauhau.fi

Tonttuleikkejä

Tassuteatterin lavalla tontut vetävät hauskoja tonttuleikkejä, ja sisäänpääsylipun hintaan sisältyviä vaahtokarkkeja sekä kioskissa myytävää makkaraa voi paistaa nuotiolla Drakkulan linnan edustalla.

Koiramäestä löytyy paljon jännittäviä leikkipaikkoja. Tule Koiramäen taloon laskemaan liukumäkeä uunin luukusta ulos tai leikkimään vanhanajan puuleluilla. Maatilan tallissa pääset hoitamaan leikkihevosia ja -lehmiäDrakkulan linna on hurjasta ulkomuodostaan huolimatta hauska leikkipaikka, jossa voi kiipeillä monessa kerroksessa ja laskea liukumäkiä. Koiramäen pihapiirin Narunvedosta voittaa joka kerralla mukavia palkintoja.

Poronpolku ympäri Koiramäkeä

Auta hajamielistä Joulupukkia löytämään reitti porojen luo! Nouda vastauskuponki Tropin & Nekun Apteekista, kierrä poronpolku ja palauta kuponki täytettynä Koiramäen portille. Arvomme kaikkien osallistujien kesken 4 hengen rannekepaketin Särkänniemeen kesälle 2020!

Jouluherkkuja ja jouluisia ostoksia

Tunnelmallinen Kahvila von Guggelböö tarjoilee huolettoman hengähdyspaikan jouluaherruksen keskellä. Maista suussa sulavaa riisipuuroa kera luumu-rusinakeiton sekä herkullista joulukakkua. Grillimakkaran ystäviä palvellaan makkarateltassa Hurtan Hattara & Tötterö -kioskin vieressä. Niin pienten kuin vähän isompienkin tonttujen suosikkijälkiruoka on valohattara, jonka hauskasta valotikusta riittää iloa myös kotiin asti.

Koiramäen vanhan ajan puodeissa on mukava tehdä ostoksia. Koiramäen kaupungin puodeista löydät helposti mieleiset lahjat ja tuliaiset. Gunnaksen Kirjakauppa
pursuaa jouluisia lahjaideoita! Kerää pukinkonttiin Koiramäen suloiset pehmohahmot, hauskat pelit, joulukoristeet, Mauri Kunnas -kirjat ja muut mukavat muistot.

Tropin & Nekun Apteekin purkit ja purnukat sisältävät mitä makeimpia irtokaramelleja, nekkutikkareita ja Koiramäen omia suklaalevyjä.

Joulurannekkeella myös muihin Särkänniemen kohteisiin

Joulurannekkeella pääset Koiramäen eläinpuiston lisäksi vierailemaan myös Särkänniemen ympärivuotisissa kohteissa: Akvaariossa, Planetaariossa ja Näsinneulan näkötornissa.

Akvaario

Kun pakkasen pauke pihalla yltyy, voi välillä piipahtaa astetta trooppisemmassa ilmastossa Särkänniemen Akvaariossa. Täällä tapaat kaikki kala-, matelija- ja sammakkokaverimme Suomesta ja maailmalta. Uusimmat asukkaamme ovat veikeät anakondaveljekset.

Hauskat ruokintanäytökset tarjoavat lisää tietoa vedenalaisesta maailmasta. Akvaarion ruokintanäytöksiä järjestetään jokaisena Koiramäen joulun päivänä klo 12 ja 14. Lue lisää.

Planetaario

Tervetuloa nojatuolimatkalle tähtitaivaan uumeniin! Planetaariossa pyörii kolme eri elokuvaa: Ihmeellinen ihminen klo 11.30, Maasta maailmankaikkeuteen klo 13.30 ja Me muukalaiset klo 15. Planetaario-näytösten kesto vaihtelee 20–30 min välillä. Huomioithan, että la–su 21.–22.12. ja pe–la 27.–28.12.2019 planetaarioesitykset ovat poikkeuksellisesti klo 14 ja 15. Lue lisää.

Näsinneulan näkötorni

Näsinneulan näkötornin huippu kipuaa 168 metrin korkeuteen, ja näköalatasanteelta 120 metristäkin kelpaa tiirailla maisemia. Tule herkuttelemaan näköalatasanteella sijaitsevaan Tornikahvila Pilveen, joka on muuten Euroopan korkein jäätelökahvila. Lue lisää.

Koiramäen joulua kanssamme loihtivat:

Edellinen Seuraava