Takaisin

Koiramäen joulu

Koiramäen joulussa on joulun taikaa!

Tervetuloa tunnelmalliseen Koiramäen jouluun!

Koiramäen eläinpuistossakin pidetään joulun aikaan taukoa työnteosta ja rauhoitutaan nauttimaan kiireettömästä ajasta yhdessä läheisten kanssa. Tervetuloa mukaan leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen tonttujen kanssa. Koiramäen joulu vie joulun tunnelmaan, ja se onkin muodostunut tamperelaisten ja Tampereen-matkailijoiden jokavuotiseksi perinteeksi. Tapahtuman liput tulevat myyntiin lokakuussa 2019.

Koiramäen joulua juhlitaan:

la 30.11.2019 klo 15–19

su 1.12.2019 klo 15–19

la 7.12.2019 klo 15–19

su 8.12.2019 klo 15–19

la 14.12.2019 klo 15–19

su 15.12.2019 klo 15–19

la 21.12.2019 klo 15–19

su 22.12.2019 klo 15–19

pe 27.12.2019 klo 15–19

la 28.12.2019 klo 15–19

Katso Särkänniemen muiden kohteiden aukioloajat kalenterista.

Jutulle joulupukin ja porojen kanssa

Joulupukki pitää joulunalusviikonloppuina majaa Särkänniemessä, se kun on hyvä välietappi Rovaniemen ja etelän välissä. Joulupukille pääsee kuiskimaan lahjatoiveita ja tämän kanssa pääsee kuvaan Koiramäen Prännärissä. Pukin porot puolestaan majailevat aitauksessa Koiramäen kaupungin takana.

Koiramäessä pääset tapaamaan myös maatilan eläimiä joulunvietossa. Ruukin Patruuna Töttermanin tallissa sekä maatilanpiha-aitauksissa vierailuasi odottavat villasiat Manta ja Max, minipossut Maisa ja Pipsa, lampaat, kanit, vuohet ja aasit. Koiramäessä pääsee kokeilemaan poniratsastusta, ja minipossujen Maisan ja Pipsan leikkihetkiä pääsee seuraamaan tallissa.

Sukella joulutunnelmaan Akvaarion joulussa!

Joulurannekkeella pääset Koiramäen eläinpuiston lisäksi vierailemaan myös Särkänniemen ympärivuotisissa kohteissa. Kun pakkasen pauke pihalla yltyy, voi välillä piipahtaa astetta trooppisemmassa ilmastossa Särkänniemen Akvaariossa.

Akvaariossa tapaat jouluisissa tunnelmissa kaikki kala-, matelija- ja sammakkokaverimme Suomesta ja maailmalta. Osallistu Akvaarion tähtijahtiin ja tule seuraamaan hauskoja ruokintanäytöksiä tonttujen opastuksella.

Jouluaskarteluja ja tonttuleikkejä

Tontut ovat avanneet pajansa Koiramäen eläinpuiston vanhoihin rakennuksiin, ja niissä pääsee itsekin askartelemaan ja puuhastelemaan jouluisasti. Askartele vaikkapa joulukortteja ja tule kuorruttamaan pipareita. Tassuteatterin lavalla tontut vetävät hauskoja tonttuleikkejä.

Koiramäestä löytyy paljon jännittäviä leikkipaikkoja. Tule Koiramäen taloon laskemaan liukumäkeä uunin luukusta ulos tai leikkimään vanhanajan puuleluilla. Maatilan tallissa pääset hoitamaan leikkihevosia ja -lehmiä. Drakkulan linna on hurjasta ulkomuodostaan huolimatta hauska leikkipaikka, jossa voi kiipeillä monessa kerroksessa ja laskea liukumäkiä. Koiramäen pihapiirin Narunvedosta voittaa joka kerralla mukavia palkintoja.

Jouluherkkuja ja jouluisia ostoksia

Kaupungin kupeessa oleva Kahvila von Guggelböö tarjoilee maistuvia joululeivonnaisia sekä suolaisia herkkuja. Istahda hetkeksi nauttimaan kuppi kuumaa tai maistamaan maukasta joulupuuroa. Sisäänpääsylipun hintaan sisältyviä vaahtokarkkeja sekä kioskissa myytävää makkaraa voi paistaa Drakkulan linnan edustalla.

Koiramäen vanhan ajan puodeissa on mukava tehdä ostoksia. Koiramäen kaupungin puodeista löydät helposti mieleiset lahjat ja tuliaiset. Gunnas Kirjakauppa on kirjojen ystävän paratiisi ja Tropin & Nekun Apteekki on vanhan ajan makeisten ystäville.

piparkakkutalo, Koiramäen joulu, Koiramäki, Särkänniemi

Edellinen Seuraava