Takaisin

Avoimet työpaikat

Haemme Särkänniemen tietohallintoon vahvistusta

Särkänniemen tietohallinto vastaa mm. yrityksen ICT-ympäristöstä ja sen kehittämisestä yhdessä liiketoiminnan kanssa.

Tarjottavan työn keskeisimmät tehtävät ovat Särkänniemen tietojärjestelmien ja sovellusten ylläpito, loppukäyttäjätuki ja sen kehittäminen sekä osallistuminen tietojärjestelmäympäristön tietoturvan kehittämiseen yhdessä tietohallintotiimin kanssa.
Tehtävään voi sisältyä tehtävään valittavan osaamisen mukaan myös pääkäyttäjyyksiä erikseen sovituista järjestelmistä ja mahdollisesti analytiikan kehittämiseen osallistumista.

Tarvittaessa töitä tehdään myös viikonloppuisin sekä iltaisin ja tehtävään sisältyy varallaoloa. Tehtävään valittavalla tulee olla vähintään ammattikorkeakoulutasoinen koulutus tai opinnot aivan loppusuoralla, hyvä englannin kielen taito, hyvät dokumentointitaidot ja asiakaspalvelu- ja kommunikointitaidot. Arvostamme huumorintajua ja kiireen sietokykyä sesongeissa. Tehtävä on aluksi vuoden määräaikainen.

Esimerkiksi seuraavista osaamisalueista on hyötyä tehtävän hoitamisessa:

  • Windows-työasema- ja palvelinympäristöt
    Linux-järjestelmät (Ubuntu/CentOS)
  • mobiilikäyttäjärjestelmät ja -laitteet (Android ja IOS)
  • Jira-tiketöintijärjestelmä
  • Azure-pilvipalvelut
  • O365
  • API-osaaminen
  • IP-kytkin- ja Wlan-verkot

Koulutamme tehtävään ja työssä pääsee kouluttautumaan edelleen. Tarjoamme puhelinedun.

Tule mukaan tuottamaan iloa asiakkaillemme mukavassa ja joustavassa tiimissä!

Työsuhteen viimeinen hakupäivä on 22.4.2019.

Linkki hakemukseen

Kutsumme hakemusten perusteella haastatteluun. Ilmoita hakemuksessa palkkatoiveesi. Työsuhde voi alkaa välittömästi valinnan jälkeen.

Lisätietoja tehtävästä antaa tietohallintopäällikkö Tuula Salminen, tuula.salminen@sarkanniemi.fi, puh. 040 703 6081
to 10.4.2019 klo 14–15
pe 11.4.2019 klo 12–15
ma 15.4.2019 klo 14–16

Kesätyöpaikat 2019

Särkänniemen kesätyöhaku kaudelle 2019 on päättynyt.

Vastuullinen kesäduuni Särkänniemessä

Särkänniemi on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoutunut vastuullisen kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat tekemään kesätyökokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle että työnantajalle. Vastuullisen kesätyön periaatteet ovat:

Hyvä hakijakokemus

Nuorelle kesätyön hankkiminen on yksi vuoden jännittävimmistä asioista. Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Myös hakijoille, joita ei valita tehtävään, ilmoitetaan asiasta asianmukaisesti.

Mielekäs työ

Kesätyön kautta nuori luo ensimmäiset konkreettiset käsityksensä työelämästä, eri aloista ja ammateista. Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi. Vastuullinen kesätyönantaja jättää nuorelle positiivisen kuvan työelämästä, mikä kannustaa opiskelemaan ja valmistumaan nopeammin työelämään.

Perehdytys ja ohjaaminen

Perehdyttämiseen ja ohjaamiseen nimetään vastuuhenkilö. Kesätyöläiselle kerrotaan aluksi työpaikan pelisäännöt ja käytöstavat. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.

Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Nuorta kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Hänet otetaan työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi heti alusta alkaen. Nuoren tukeminen on koko työpaikan asia. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.

Kohtuullinen palkka

Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa.

Kirjallinen työsopimus ja todistus

Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus, vaikka nuori ei itse sitä muistaisi pyytää. Työnantaja käy nuoren kanssa palautekeskustelun ja rohkaisee häntä kertomaan mielipiteitään.