Takaisin

Avoimet työpaikat

Puistonjohtaja Särkänniemi Zonesiin

Suomen suurimman sisähuvipuiston ja viihdekeskuksen Särkänniemi Zonesin kasvaessa haemme nyt kehityksen suunnannäyttäjäksi ja kasvun mahdollistajaksi

Myynti- ja markkinointihenkistä puistonjohtajaa

Särkänniemi Zones on Lempäälän Ideaparkissa toimiva Suomen suurin ja monipuolisin sisähuvipuisto ja -viihdekeskus, jonka monipuolisesta tarjonnasta voi rakentaa haluamansa elämyskokonaisuuden. Zonesissa on karaokelounget, huvipuistolaitteita, hohtominigolfia, lasertaistelu, seikkailulabyrintti pallomerineen, simulaattoreita, virtuaalielämyksiä, Suomen suurin viihdepelimaailma, trampoliinialue  – ja paljon muuta!

Mitä puistonjohtaja tekee?

Särkänniemi Zones etsii puistonjohtajaa, joka on innostunut myynnistä, markkinoinnista sekä uuden kasvavan yrityksen kehittämisestä. Puistonjohtajan vastuulla on puiston kokonaiskehittäminen, kuten myyntitoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus, yritys- ja ryhmämyynti, myynnin johtaminen, markkinoinnin ja myyntikampanjoiden suunnittelu sekä tuotteistaminen. Puistonjohtaja neuvottelee myös yhteistyösopimukset ja vastaa sidosryhmäyhteistyöstä. Puistonjohtaja huolehtii raportoinnista yhtiön hallitukselle.

Puistonjohtaja tekee työtä yhdessä yhtiön hallituksen kanssa ja hänen esimiehenään toimii hallituksen puheenjohtaja. Päivittäisessä työssään hänellä on apunaan puistopäälliköt sekä loistava tiimi puistohenkilöstöä.

Millaista henkilöä etsimme?

Odotamme sinulta näyttöjä myynnistä, markkinointiosaamista ja tuloksentekokykyä. Etsimme henkilöä, jolla löytyy nälkää kasvavan yrityksen kehittämiseen. Pystyt työskentelemään itsenäisesti hallituksen ohjauksessa, eikä sinulle ole kynnys lähestyä sidosryhmiä ja yritysasiakkuuksia!

Mitä meillä on tarjota?

Tarjoamme kilpailukykyisen ja kannustavan palkan, motivoivan työympäristön Suomen parhaaksi vapaa-ajankeskukseksi 2018 valitussa Särkänniemi-konsernissa sekä hienot työkaverit ja vielä hienommat asiakkaat, joiden ilon eteen on ilo tehdä töitä!

Täytä hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen mahdollisimman pian, viimeistään su 5.5.2019 mennessä.

Linkki hakemukseen


Lisätietoa 
tehtävästä antaa puhelimitse

hallituksen puheenjohtaja Miikka Seppälä (puh.  050 377 0303) to 25.4. klo 11-13, ma 29.4. klo 10-12 ja ti 30.4. klo 14-16

sekä hallituksen jäsen Ville Aarresuo (puh. 040 767 0868) ma 29.4. klo 13-15 ja pe 3.5. klo 13-14.

Kesätyöpaikat 2019

Särkänniemen kesätyöhaku kaudelle 2019 on päättynyt.

Vastuullinen kesäduuni Särkänniemessä

Särkänniemi on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoutunut vastuullisen kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat tekemään kesätyökokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle että työnantajalle. Vastuullisen kesätyön periaatteet ovat:

Hyvä hakijakokemus

Nuorelle kesätyön hankkiminen on yksi vuoden jännittävimmistä asioista. Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Myös hakijoille, joita ei valita tehtävään, ilmoitetaan asiasta asianmukaisesti.

Mielekäs työ

Kesätyön kautta nuori luo ensimmäiset konkreettiset käsityksensä työelämästä, eri aloista ja ammateista. Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi. Vastuullinen kesätyönantaja jättää nuorelle positiivisen kuvan työelämästä, mikä kannustaa opiskelemaan ja valmistumaan nopeammin työelämään.

Perehdytys ja ohjaaminen

Perehdyttämiseen ja ohjaamiseen nimetään vastuuhenkilö. Kesätyöläiselle kerrotaan aluksi työpaikan pelisäännöt ja käytöstavat. Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.

Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Nuorta kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa. Hänet otetaan työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi heti alusta alkaen. Nuoren tukeminen on koko työpaikan asia. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.

Kohtuullinen palkka

Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa.

Kirjallinen työsopimus ja todistus

Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus, vaikka nuori ei itse sitä muistaisi pyytää. Työnantaja käy nuoren kanssa palautekeskustelun ja rohkaisee häntä kertomaan mielipiteitään.