Takaisin

Tampereen 4.-luokkalaisten ilmaiset vierailut Särkänniemeen

Tamperelaisten koulujen neljäsluokkalaiset pääsevät vuosittain vierailemaan ilmaiseksi Särkänniemen opetuksellisissa kohteissa.
Kysy lisää myynnistämme!
Soita 020 713 0212
Laita viesti myyntipalvelu
@sarkanniemi.fi

Kevään 2018 koululaisvierailut ovat päättyneet. Vierailut jatkuvat jälleen syksyllä 2018.

Tampereen Särkänniemi Oy tarjoaa yhdessä Tampereen kaupungin koulutoimen kanssa elämyksellisen opintokäynnin Särkänniemeen kaikille Tampereen alueen neljäsluokkalaisille.

Tarkoituksena on, että vuosittain kaikki ko. vuoden neljäsluokkalaiset pääsisivät vierailemaan Särkänniemen opetuksellisissa kohteissa.  Särkänniemen opetuskohteita talvikaudella ovat Akvaario, Planetaario ja Näsinneulan näkötorni.

Opintokäynti, johon sisältyy keittolounas, on kouluille ilmainen. Opintoretken kuljetusjärjestelyt hoitaa kyseinen koulu itse.

kameleontti, akvaario, Särkänniemi

Kohteiden ohjelmasisältö:

Akvaario n. 45 min
Oppilaat kiertävät oppaan johdolla Akvaariossa etsien tietoa kaloista. Samalla vastataan kysymyksiin ja tutkitaan mm. kalan rakennetta.

Planetaario n. 45 min
Planetaarionäytös, kesto noin 25 minuuttia. Tämän jälkeen oppilaat tulevat planetaarioaulaan, jossa opettajan johdolla tutustutaan aurinkokuntamalliin (planeetat) sekä seinällä oleviin tähtikuvioihin. Opettajalle on varattu paikan päälle oma tietopaketti aiheeseen liittyen, jonka perusteella planeetat ja tähtikuviot voi esitellä

Näsinneula n. 45 min
Näsinneulassa oppilaille on suunniteltu opetuksellinen QR-koodirata, jonka mukaan oppilaat kiertävät näköalatasanteen. QR-koodit skannataan omilla laitteilla ja niiden takaa löytyy lyhyitä videoita ja tehtäviä Tampereen paikallistuntemukseen liittyen.

Aikataulu

Vierailupäivään voi osallistua maksimissaan 70 oppilasta/päivä. Jokaisella ilmoittautuvalla oppilasryhmällä tulee olla mukana oma valvoja.

Koululaiset kokoontuvat klo 9.00 Näsinneulan sisääntulon aulaan, jossa suoritamme jaon kolmeen suurinpiirtein samankokoiseen ryhmään opetuksen laadun takaamiseksi. Ryhmien ohjaajina toimii
Särkänniemen henkilökuntaa.

Omien laitteiden käyttö sallittu ja suotavaa. Opintokäynti sisältää älylaitteilla katsottavia videoita ja tehtäviä. Ohjeistakaa oppilaat etukäteen ottamaan omat laitteet mukaan. Tehtäviä voi tehdä myös pienryhmissä, jos kaikilla ei ole omia laitteita.

Varaukset

Vierailupäivät ovat varattavissa Särkänniemen myyntipalvelusta vähintään kaksi viikkoa ennen vierailupäivää. Soita puh. 020 7130 212 tai laita viesti myyntipalvelu(a)sarkanniemi.fi. Myyntipalvelu on avoinna vuoden ympäri ma–pe klo 9–16.

Varatessa tulee mainita, että kyse on tamperelaisten neljäsluokkalaisten vierailusta. Varauduthan siihen, että ryhmäsi saatetaan jakaa pienemmäksi tai siihen voidaan lisätä oppilaita. Varaukset kyseisille päiville tehdään varausjärjestyksessä. Kuhunkin päivään voimme ottaa max. 70 oppilasta / päivä.

Ruokailun osalta tulee ilmoittaa ennakkoon mahdolliset erikoisruokavaliot. Koska ruokailu on vasta klo 12, on aikatauluun varattu lyhyt evästauko, jolloin voi nauttia omia eväitä.

Ryhmät kokoontuvat alkuinfoon Näsinneulan sisääntulon aulaan. Alkuinfo aloitetaan klo 9.05. Aikataulussa pysymiseksi pyydämme teitä ystävällisesti saapumaan paikalle ajoissa.

Akvaario

Akvaariossa  tutustutaan useisiin eri kalalajeihin ja niiden rakenteisiin, elintapoihin ja elinpaikkavaatimuksiin. Tarkastelemme kalan yleisrakennetta, aisteja ja sopeutumista vesielämään. Suomalaisten kalojen lajintunnistusta.

KESKEISET SISÄLLÖT

  • Kalan rakenne
  • Suomen kalasto: lajintunnistus

Lisäksi sivutaan seuraavia aiheita:

  • Matelijat: suomalaiset matelijalajit, lajintunnistus
  • Ilmiöitä biologiassa:

Symbioosi: esimerkkinä merivuokko ja vuokkokala

Muodonvaihdos ja neotenia: esimerkkinä aksolotli

  • Ravut: ravun rakenne
  • Sammakkoeläimet: suomalaisia sammakkoeläimiä
  • Tasa- ja vaihtolämpöisyys
  • Eliökunnan luokittelu: selkärankaiset ja selkärangattomat eläimet, matelijat, kalat, sammakkoeläimet, äyriäiset, nilviäiset.

Aihealueita käydään läpi Akvaariokierroksen mukaan. Oppilaat saavat tehtäväpaketin, jonka kysymyksiin he vastaavat sitä mukaa kun aiheissa edetään.

Vuokkokala, Särkänniemi, Akvaario

Planetaario

  • Katso lisätietoa Me Muukalaiset Planetaario-ohjelmasta täältä.
  • Tähtikuviot: opettajan on helppo esitellä Planetaarioaulassa olevat planeettamallit opettajalle paikan päällä annettavien lisämateriaalien avulla.

Planetaario, Särkänniemi, Planetaario-näytökset, Tähtitaivas, Planeetat, Maailmankaikkeus

Näsinneula

Näsinneulan näköalatasanteella tutustutaan Tampereen lähiseutuun sekä matkailukohteisiin. Näsinneulaan on tehty QR-koodirata, jonka kiertämällä saa kattavan kuvan Näsinneulan lähiympäristöstä. QR-koodit luetaan oppilaan/ koulun omilla älylaitteilla (myös pienryhmätyöskentely mahdollista, jos kaikilla ei ole omia laitteita) ja niiden takaa löytyy lyhyitä opetuksellisia videoita ja tehtäviä.

Edellinen Seuraava