Takaisin

Keltainen anakonda

Keltainen anakonda eli paraguaynanakonda on yksi neljästä anakondien sukuun kuuluvasta käärmeestä.
Keltainen anakonda (Eunectes notaeus)
Kotoisin Etelä-Amerikka
Koko 1,80–3,7 M
Elinikä 15–20 vuotta
Ravinto Pienehköt vesieläimet

Keltainen anakonda eli paraguaynanakonda on yksi neljästä anakondien sukuun kuuluvasta käärmeestä ja kotoisin Etelä-Amerikasta muiden sukulaistensa tapaan. Keltainen anakonda on vihreää sukulaistaan huomattavasti pienempi ja koko onkin useimmiten 1,80–3,70 metrin tietämillä. Koiraat ovat naaraita pienempiä sekä solakampia ja saavuttavat harvoin edes kolmen metrin pituutta. Naaraiden pituus vaihtelee 2,50–3,70 metrin välillä.

Anakondat viihtyvät vedessä ja ne luetellaankin semiakvaattisiksi; niiden suvun EUNECTES-nimi tulee kreikan sanasta, joka tarkoittaa hyvää uimaria. Koska keltaisen anakondan löytää yleensä veden ääreltä, sen ravintokin koostuu pääasiassa semiakvaattisista tai akvaattisista lajeista. Suuret yksilöt saattavat saalistaa jopa kapybaroja tai kaimaaneja. Särkänniemen akvaariossa anakondaveljekset syövät hiiriä ja myöhemmin koon karttuessa myös rottia.

Anakondat ovat kuristajakäärmeitä ja näin ollen myrkkyhampaattomia. Ne synnyttävät eläviä poikasia, kuten useat muut boakäärmeiden heimoon kuuluvat käärmeet. Poikasia syntyy kerrallaan 4–20 yksilöä.

Särkänniemen akvaariossa asustavat keltaiset anakondat ovat koiraita, joten niistä jää todennäköisesti alle kolmimetrisiä. Nämä yksilöt ovat syntyneet Tropicariossa 22.7.2017.

Edellinen Seuraava

Lue myös