Takaisin

Hyvä tietää

Onnistuneen Särkänniemi-päivän ainekset!

Asiakaspalaute

Kirjallista palautetta voi jättää palautepisteisiin. Asiakkaan on mahdollista jättää palautetta myös kaikissa myyntipisteissä olevilla palautelomakkeilla. Myös nettisivuilla on mahdollista jättää palautetta huvipuistovierailusta.

Asiakaspalvelu

Tavoitat Särkänniemen asiakaspalvelun puh. 020 7130 200 ja asiakaspalvelu(a)sarkanniemi.fi. Asiakaspalvelu vastaa myös löytötavaroita koskeviin kysymyksiin.

Verkkokauppaostoihin liittyvä verkkokaupan asiakaspalvelu vastaa numerosta 0207 130 213. Verkkokaupan sähköpostiosoite on verkkokauppa(a)sarkanniemi.fi ja postiosoite Verkkokauppa, Tampereen Särkänniemi Oy, Särkänniemi, 33230 Tampere.

Aukioloajat

Särkänniemen aukioloajat löydät täältä.

Verkkokaupan toimitustavat ja -aika

Verkkokaupasta tuotteet voi tilata joko postituksella, jolloin niiden käsittelyaika on n. 4–7 arkipäivää (Kausikortilla noin 7 arkipäivää), tai noudolla, jolloin tuotteet voi noutaa Särkänniemen lipunmyynnistä tultaessa huvittelemaan Särkänniemeen.

Osa tuotteista on tilattavissa ainoastaan postituksella (esim. Kausikortti ja lahjakortti). Tällöin tuotteelle ei pysty valitsemaan toimitustapaa nouto. Osa tuotteista taas voi olla tilattavissa ainoastaan toimitustavalla nouto, jolloin tuotteelle ei voi valita toimitustapaa postitus.

Tilausvahvistukset

Mikäli et saanut tilausvahvistusta verkkokauppatilauksen jälkeen ja olet rekisteröitynyt asiakas, näet tilauksesi kirjautumalla sisään asiakastilillesi sivun yläosan Kirjaudu sisään -painikkeesta.

Mikäli et ole rekisteröitynyt asiakas eikä sinulle tule sähköpostitse tilausvahvistusta verkkokaupan tai Verifone-maksunvälittäjän kautta, voit olla yhteydessä verkkokauppamme asiakaspalveluun: puh. 0207 130 213, verkkokauppa(a)sarkanniemi.fi.

Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden nouto

Noudolla tilatut tuotteet voi hakea mistä tahansa avoinna olevasta Särkänniemen lipunmyyntipisteestä.

Kesäkaudella huvilaitteiden ollessa avoinna lipunmyyntipisteinä toimivat telttalipunmyynti Särkänniemen pääportin ulkopuolella (se on yleensä myös nopein lipunmyyntipiste, sillä siinä lippukassoja on eniten) sekä pääportin info, Näsinneulan aulan lipunmyynti sekä Pelitalon lipunmyynti (Pizzeria Pelleä vastapäätä). Talvikaudella huvilaitteiden ollessa suljettuna lipunmyyntipisteenä toimii Näsinneulan aulan lipunmyynti ja Karmivan karnevaalin aikana lisäksi huvipuiston alaportin lipunmyynti.

Noudolla tilatut tuotteet voi hakea lipunmyynnistä aikaisintaan n. puoli tuntia tilauksen tekemisen jälkeen. Tuotteet ovat noudettavissa niiden voimassaoloajan loppuun saakka. Tilauksen kaikki tuotteet tulee lunastaa kerralla ja annettavat rannekkeet ovat aina kuluvan päivän rannekkeet. Mikäli tuotteita halutaan lunastaa eri päivinä, tulee niistä tehdä erilliset tilaukset.

Tuotteita noutaessa mukana tulisi olla sähköpostitse toimitettu tilausvahvistus joko tulostettuna tai esimerkiksi älypuhelimen näytöltä esitettynä. Lataathan sähköpostissa tilausvahvistuksen kuvat, jotta tilausvahvistuksessa oleva QR-koodi tulee näkyviin. Mikäli tilausvahvistusta ei ole, tulisi noudettaessa kertoa tilausnumero ja esittää henkilöllisyystodistus.

Palautukset

Särkänniemen verkkokaupasta tilattuja lipputuotteita ei voi vaihtaa eikä palauttaa. Myöskään paikan päältä Särkänniemestä tai jälleenmyyjiltä ostettuja lipputuotteita ei lunasteta takaisin.

Poikkeuksena ovat koululaisryhmien tilaamat Koululaisrannekkeet. Esimerkiksi oppilaan sairastuessa voi hän käyttää luokkaretkellä käyttämättä jääneen Koululaisrannekkeen myöhemmin kesäkauden 2020 aikana tai sen voi palauttaa Särkänniemen infoon vierailupäivänä tilauksen mukana lähetetyn palautuslomakkeen kanssa, jolloin hyvitämme Koululaisrannekkeen hinnan palautuslomakkeessa ilmoitetulle tilille vierailun jälkeen.

Jälleenmyyjät

Särkänniemi-rannekkeiden jälleenmyyjänä toimi kesäsesongissa 2020 K-ryhmä.

Pysäköinti

Talvikaudella huvilaitteiden ollessa suljettuna on pysäköinti Särkänniemessä maksutonta. Niinä päivinä kesäkaudella, kun huvilaitteet ovat avoinna, pysäköinti on maksullista. Lisätetoa saapumisesta Särkänniemeen ja pysäköinnistä Särkänniemessä löytyy Pysäköinti-sivulta.

Lipun tarve alueella

Särkänniemen huvipuiston alueelle on kesäkaudella 2020 sisäänpääsymaksu. Myös huvilaitteisiin sekä elämyskohteisiin (Koiramäen eläinpuisto, Akvaario, Planetaario ja Näsinneulan näkötorni) tarvitaan aina lipputuote. Alle 3-vuotiaat huvittelevat Särkänniemessä ilmaiseksi.

Maksuvälineet

Särkänniemen myyntipisteissä maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa, Diners Club, American Express, Mastercard) sekä Visa Electron. Myyntipisteissä on käytössä sirukorttilukijat.

Liikunta- ja kulttuurisetelit

Edenredin, ePassin ja Smartumin kulttuuriedut käyvät Särkänniemessä maksutapana silloin, kun maksetaan Näsinneulan, Koiramäen tai Akvaarion kertalippuja tai rannekkeita, jotka käyvät vain edellä mainittuihin kohteisiin (esim. Koiramäen jouluranneke). Huvipuiston lippuihin kulttuurietua ei voi käyttää, sillä nykyisen lainsäädännön mukaan huvipuistojen ei katsota kuuluvan kulttuuritoiminnan piiriin. Kulttuurietua ei voi käyttää osamaksuna sellaisten rannekkeiden maksamiseen, jotka käyvät huvipuistoon (esim. kesän rannekkeet ja Karnevaalirannekkeet).

Asiakas voi maksaa vain oman lippunsa kulttuuriedulla. Edenredillä ovat käytössä kulttuurisetelit, mobiilimaksu ja korttimaksu. Smartumilla ovat käytössä kulttuurisetelit ja mobiilimaksu. ePassilla on käytössä pelkkä mobiilimaksu.

Ensiapupiste

Särkänniemen ensiapupiste Pihlajalinna Särkänniemi sijaitsee huvipuiston ala-alueella Pelitalon lipunmyynnin vieressä Pizzeria Pelleä vastapäätä. Pihlajalinna Särkänniemessä työskentelee kesäisin Särkänniemen koulutettu ensiapuhenkilökunta ja tarvittaessa ensihoitopisteestä ohjataan jatkotutkimuksiin tai -hoitoon.

Ongelmatilanteet

Erilaisissa ongelmatilanteissa ota yhteys välittömästi henkilökuntaamme.

Savuttomuus

Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä alueilla. Tupakointipaikat ovat merkittynä Särkänniemen alueella ja esitteessä olevassa kartassa. Koiramäen eläinpuistossa tupakointi on ehdottomasti kielletty koko alueella.

Liikuntarajoitteiset

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin. Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, ja alakertaan pääsee vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä: ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan. Koiramäen eläinpuistoon on esteetön kulku.

Liikuntarajoitteiset asiakkaat pääsevät pyörätuolilla useimpiin laitteisiin, mutta vaunuun tai lauttaan siirtymisessä tarvitaan avustajaa. Seuraaviin laitteisiin on mahdollista tulla pyörätuolilla joko rampin, ulosmenon tai erikseen merkityn reitin kautta: Tornado, Troika, Karamelli-karuselli, Crazy Bus, Koskiseikkailu ja Järvikaruselli. Särkänniemen alueella ei ole tarjolla pyörätuolia. Särkänniemessä on myös muutama laite, joiden asiakkaiden on kyettävä tarvittaessa, esimerkiksi evakuointitilanteessa, kävelemään. Nämä laitteet, jotka eivät sovi liikuntaesteisille, ovat Auto Racing, Tukkijoki, Trombi, MotoGee, Tyrsky ja Hype.

Henkilökohtaiset avustajat

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, näkö-, kuulo- tai kehitysvammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajaluvan, jolla avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin.

Avustajaluvan edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajan tulee olla vähintään 15-vuotias henkilö. Avustajakorttia voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme. Avustettavan tulee olla mukana avustajakorttia haettaessa.

Useita kertoja kaudessa toistuvaa avustajan tarvetta varten (esim. kun avustettavalla on Kausikortti) voimme myöntää pysyvän avustajaluvan, jota ei tarvitse hakea lipunmyynnistä joka vierailulla erikseen. Pysyvät avustajaluvat tehdään vain Näsinneulan ala-aulan lipunmyynnissä.

Avustajan tarpeen todentamiseksi hyväksymme esimerkiksi EU:n Vammaiskortin, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Lue lisää Särkänniemestä Vammaiskorttikohteena täällä.

Pituus-, ikä- ja kokorajoitukset

Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät veloituksetta sallittuihin huvilaitteisiin ja kohteisiin (alle 3-vuotiaan kanssa huvilaitteisiin ja kohteisiin tulevalla saattajalla tulee olla lipputuote). 3 vuotta täyttäneet lapset tarvitsevat lipputuotteen päästäkseen huvilaitteisiin tai kohteisiin. Huvilaitteiden ollessa suljettuna kertaliput ja rannekkeet ovat kaikille vähintään 3-vuotiaille samanhintaisia.

Kesäkaudella rannekkeita on kahta eri vaihtoehtoa riippuen asiakkaan pituudesta: alle 120 cm ranneke sekä yli 120 cm ranneke. Rannekkeet myydään asiakkaan pituuden mukaan, joten yli 120-senttisen henkilön tulee aina ostaa yli 120 cm ranneke. Kun lapsi tarvitsee pituutensa puitteissa saattajan laitteeseen, myös saattavalla aikuisella (yli 15-vuotiaalla) tulee olla lipputuote.

Laitteiden pituusrajat ovat laitevalmistajien määrittämiä ja viranomaisten hyväksymiä turvallisuusrajoja, joista emme voi tinkiä. Tarkista pituus jo ennen laitejonoon menoa, jotta vältytään pettymyksiltä. Huomaathan, että mittaamme asiakkaat kengät jalassa!

Turvakaaret saattavat rajoittaa isokokoisten pääsyä laitteeseen. Muutamaa lastenlaitetta lukuun ottamatta mitään varsinaisia yläpituus- tai painorajoja laitteilla ei ole, mutta kaikkien turvakaarien ja -vöiden on aina mahduttava kiinni. Turvakaaret ja niistä muodostuvat rajoitukset ovat yksilöllisiä joka laitteessa. Parhaiten mahdolliset rajoitukset saa selville menemällä laitteeseen ja kokeilemalla, miten turvakaarien sulkeutuminen onnistuu. Laitehenkilökuntamme auttaa ja opastaa mielellään tällaisissa tilanteissa.

Voit tarkistaa Särkänniemen huvilaitteiden pituusrajoitukset täältä.

Terveydelliset rajoitukset

Jos olet raskaana, sinulla on sydän- ja verisuonitauteja tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, emme suosittele etenkään hurjimpia laiteajoja. Mikäli epäilet laitteen aiheuttavan itsellesi terveysriskejä, älä mene kyytiin.

Jonossa ja laitematkalla

Mahdollisen jonotuksen tulee sujua rauhallisesti ilman tönimistä ja ohittamista. Laitteessa on oltava paita päällä ja kengät jalassa. Ennen laitematkaa tulee varmistaa, ettei taskuista putoa irtoesineitä. Tupakointi jonossa ja laitteessa on kielletty. Syöminen ja juominen laitteissa on kielletty. Laitehenkilökunnan ohjeita tulee noudattaa.

Erityisruokavaliot

Kasvis- ja vegaaniruokailijat

Kasvis- ja vegaaniruokailijat on huomioitu kaikissa Särkänniemen ravintoloissa ja ruokapisteissä. Esimerkiksi Pizzeria Pellessä on pääsääntöisesti tarjolla aina yksi vegaaninen pizzavaihtoehto. Hiljaisempana ajankohtana vegaanisen pizzan voi myös tilata kassalta yhden pizzabuffetin hintaan. Näihin erikseen tilattaviin pizzoihin saa valita haluamansa täytteet saatavilla olevista täytevaihtoehdoista. Myös Ravintola Riemun buffetista löytyy runsaasti kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Särkänniemen ravintoloiden henkilökunta antaa mielellään lisätietoa paikan päällä.

Gluteenittomat ruokailijat

Gluteenittomat ruokailijat on huomioitu kaikissa Särkänniemen ravintoloissa ja ruokapisteissä. Sekä Maisemaravintola Välkkeessä että Ravintola Riemussa on helppo koostaa buffetpöydästä gluteeniton kokonaisuus, sillä suuri osa pöydän antimista on gluteenittomia. Maisemaravintola Välkkeen ruokalistalta löytyy myös tilattavia gluteenittomia annoksia. Molemmissa ravintoloissa on pyydettäessä saatavilla gluteenitonta leipää. Pizzeria Pellessä voi pyytää pizzan gluteenittomalla pohjalla, joskin pieni kontaminaatioriski on olemassa, sillä kaikki pizzat valmistetaan samassa uunissa.

Vauvanruoan lämmittäminen

Omien vauvanruokien ja tuttipullojen lämmittäminen onnistuu Särkänniemessä helposti. Särkänniemestä löytyy asiakkaiden vapaasti hyödynnettäväksi asiakasmikroja Pizzeria Pellestä sekä Koiramäestä Kahvila von Guggelbööstä. Muissa pisteissä kahviloiden ja ravintoloiden henkilökunta lämmittää lapsen annoksen pyynnöstä keittiön mikrossa.

Omat eväät

Omien eväiden nauttiminen on sallittua Särkänniemen alueella. Jätäthän kuitenkin ravintoloiden asiakaspaikat ruokaileville asiakkaille.

Kuvaaminen Särkänniemen alueella ja huvilaitteissa

Särkänniemi on yleinen alue, joten valo- ja videokuvaus on alueella sallittua. Kuvaamisen olisi kuitenkin hyvä keskittyä huvilaitteisiin ja ihmismassoihin, sillä ketään yksittäistä henkilöä ei saa kuvata ilman hänen lupaansa. Myös Särkänniemen alueella esiintyviä esiintyjiä saa kuvata.

Tavallisia kameroita tai älypuhelimia ei saa viedä huvilaitteisiin. Särkänniemi ei ole velvollinen korvaamaan laitealueella hajonneita tai hävinneitä tavaroita. Mikäli asiakkaalla on oma GoPro- tai muu valjas- tai kypäräkamera, jonka saa tukevasti kiinni valjaisiin tai kypärään, asiakkaan on mahdollista pyytää ajolaitteenhoitajien esihenkilöltä erityislupa kameran käyttämiseen laitteissa. Tavallista, vain pään ympäri kiertävää kypäräkameraa ei voi käyttää laitteissa, joissa mennään pää alaspäin (esim. Hype, Tornado, Trombi ja High Voltage). Valjaskameraa tai tukevaa, leuan alta kiinnitettyä kypäräkameraa on mahdollista käyttää kaikissa laitteissa. Huvilaitteiden kuljettajat voivat asiakkaan toiveesta pyytää esihenkilönsä paikalle mille tahansa laitteelle arvioimaan kameran kiinnityksen riittävyyden.

Drone- ja kopterikameroiden lennättäminen Särkänniemen alueella huvilaitteiden aukioloaikoina on kiellettyä turvallisuussyistä.

Tuotantoyhtiöiden ja median kuvausluvat: Ota yhteys Särkänniemen markkinointiin markkinointi(a)sarkanniemi.fi tai puh. +358 (0)207 130 394. Yhteydenotto kuvauslupatoiveista tulee tehdä viimeistään kolme (3) arkipäivää ennen kuvauksia.

Säilytyslokerot

Huom! Tehostetuista hygieniakäytännöistä johtuen säiytyslokerot eivät ole käytössä kesäkaudella 2020. Pääportin läheisyydestä löytyy säilytyslokeroita, joiden käyttö maksaa 1 €/avaus. Säilytyslokeroiden mitat ovat seuraavat: syvyys 79 cm, leveys 30 cm ja korkeus 41 cm.

Kielletyt kulkuvälineet

Särkänniemen alueella ei saa liikkua polkupyörällä, segwaylla, hover boardilla, potkulaudalla, rullalaudalla tai rullaluistimilla.

Muutokset

Sään tai teknisten ongelmien vuoksi Särkänniemi voi joutua sulkemaan kohteita tai muuttamaan ennalta ilmoitettua ohjelmaa. Ostettuja lipputuotteita ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Lastenhoito

Lastenhoitohuoneet löytyvät Akvaarion aulasta ja Koiramäessä Koiramäen portilta sekä Koiramäen maatilan navetasta. Lisäksi maisemaravintola Välkkeen naisten WC:issä on hoitopöytä. Osassa lastenhoitohuoneita on lisäksi mikroaaltouuni, jolla voi lämmittää lastenruokia.

Eksyneet lapset

Eksyneitä lapsia kuulutamme ensiavusta ja pääportin Infolta. Lipunmyynneistä saat eksymisen varalta tarroja, joihin voit kirjoittaa lapsen nimen ja omat yhteystietosi.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti löytyy Näsinneulan ala-aulasta.

Postilaatikko ja postimerkit

Postilaatikko on pääportilla. Myös henkilökunta toimittaa kortteja eteenpäin. Postimerkkejä voi ostaa myymälöistä ja Koiramäellä sijaitsevasta Gunnas Kirjakaupasta.

Löytötavarat

Särkänniemi säilyttää löytötavaroita viikon ajan. Kadonneita tavaroita voi tiedustella Särkänniemen asiakaspalvelusta, puh. 0207 130 200. Löytyneet tavarat voi noutaa Särkänniemestä tai ne voidaan toimittaa postiennakolla (asiakas maksaa postikulut, hinta alkaen 6 €/lähetys löytötavaran koosta riippuen). Yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Tampereen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Alkoholijuomat

Omien alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty.

Koirat

Koiria voi tuoda Särkänniemeen kytkettyinä. Huomioithan kuitenkin muut kulkiessasi lemmikkisi kanssa. Koiria ei saa viedä ravintoloihin, Akvaarioon, Planetaarioon eikä Koiramäen eläinpuistoon. Poikkeuksena opas- ja avustajakoirat.

Ympäristö

Huomioithan vierailullasi, että roskat menevät niille tarkoitettuihin astioihin, näin alue säilyy siistinä ja kaikki viihtyvät alueella. Pyrimme myös kierrättämään kaiken syntyvän jätteen, joten roskien lajittelu kannattaa myös huomioida.

Laatu, ympäristö ja turvallisuus

Tampereen Särkänniemi Oy:llä on alallaan ensimmäisenä Pohjoismaissa laatu- (ISO 9001), ympäristö (ISO 14001) turvallisuus-sertifikaatit (OHSAS 18001) osoituksena näiden asioiden hyvästä hoidosta ja jatkuvasta parantamisesta.

Edellinen Seuraava